IMSA: Prvním tréninkům opanoval tým Wayne Taylor Racing

iMotorSport.cz, 5. května 2017, 08:32 Google+

Úvodní dva čtvrteční tréninky na čtvrtý podnik IMSA SportsCar Championship na texaském okruhu COTA vyhrál tým Wayne Taylor s drtivým náskokem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wayne Taylor Racing

Wayne Taylor Racing | foto: Cadillac

Sdílejte článek

První tréninky vyhrál Ricky Taylor s náskokem pouhých 0,077 sekundy před Joaoem Barbosou. Dvěma ze tří prototypů Cadillac ve startovním poli tak patřila první dvě místa. V druhém tréninku se role nejrychlejšího muže zhostil Rickyho bratr Jordan a nasadil vysokou laťku, které se druhý v pořadí Christian Fittipaldi dokázal přiblížit jen na 1,127 sekundy.

Týmy Wayne Taylor a Action Express s cadillaky tím pádem nadále dominují celému šampionátu. Nepatrně zaostává třetí cadillac obhájců titulu Dana Camerona a Erika Currana z týmu Action Express. Dvojice skončila na pátém resp. čtvrtém místě.

V kategorii GTLM byl ve čtvrtek absolutně nejrychlejší Alexander Sims s BMW M6. Nicméně časy jsou v této třídě nesmírně vyrovnané a celou devítičlennou skupinku vozů BMW, Corvette, Ferrari, Ford a Porsche dělí pouze jedna sekunda.

Na okruh COTA nakonec dorazily jen tři prototypy kategorie PC. Starworks Motorsport nedal dohromady jezdeckou sestavu a zůstal na Floridě. Nejrychlejším týmem se stal Performance Tech Motorsport, který konkurenčním vozům z BAR1 Motorsport nadělil v obou trénincích více než tři vteřiny.

V kategorii GTD se po celý čtvrtek usadil na čele Mercedes-AMG GT3 týmu SunEnergy1 Racing. Nejrychlejší časy zajel v obou trénincích Tristan Vautier a nejblíže se mu přiblížil Dan Knox se stejnou technikou.

Výsledky
První trénink
Druhý trénink

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Prvním tréninkům opanoval tým Wayne Taylor Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp Toyota TS050 Hybrid posádky Anthony Davidson, Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima

WEC: Jak zvládne Toyota odbavit 3 vozy najednou?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud