WEC: Zranění José Maríi Lópeze je vážnější, než se čekalo

iMotorSport.cz, 4. května 2017, 12:00 Google+

Japonský tým Toyota GAZOO Racing bude ve SPA-Francorchamps postrádat svého stálého jezdce, José María López musí doléčit zranění z prvního závodu v Silverstone.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
José María López, jezdec týmu Toyota GAZOO Racing

José María López, jezdec týmu Toyota GAZOO Racing | foto: TOYOTA GAZOO Racing

Sdílejte článek

José María López v průběhu prvního letošního závodu, který se jel 16. dubna v Silverstone, v jedné z dešťových přeháněk nezvládl svůj prototyp TS050 Hybrid a v nájezdu do zatáčky Copse čelně narazil do ochranné bariéry. Jezdec dle svého prohlášení sice v okamžiku nárazu pocítil ostrou bolest v oblasti zad a dolních končetin, ale byla to jen mžiková záležitost, která neměla dlouhého trvání. Přes to byl José María López podroben detailní lékařské prohlídce, při které bylo zjištěno, že vlivem nárazu došlo k naštípnutí dvou obratlů.

Nyní se ukázalo, že zranění ještě není doléčené a po konzultaci s lékařským delegátem FIA Jacquesem Tropenatem a týmovými lékaři byla jezdci doporučena delší klidová terapie tak, aby byl José María López stoprocentně v pořádku pro vrcholný závod sezóny, kterým je červnový závod 24 hodin Le Mans Ve SPA-Francorchamps se ve voze #7 bude střídat jen dvojice Kamui Kobayashi, Mike Conway.

José María López: „Jsem velmi zklamaný, protože jsem se do SPA-Francorchamps hodně těšil. Je to velká škoda, že nebudu moci na této nádherné trati řídit TS050 Hybrid. Nepociťuji žádné potíže, ale dohodli jsme se, že bude lepší to nepokoušet a mé zranění raději v klidu doléčit. Na jiné trati by to pravděpodobně nevadilo, ale součástí SPA-Francorchamps je pasáž Eau Rouge, kde na jezdce působí opravdu extrémní síly. Po konzultacích s lékařským delegátem FIA a týmem jsme se rozhodli, že tento závod vynechám. Prioritou je Le Mans, na začátku června bych již měl být stoprocentně fit pro testy před tímto vrcholným závodem sezóny.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Zranění José Maríi Lópeze je vážnější, než se čekalo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Porsche

Sledujte živě a na internetu další závod série IMSA SportsCar

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud