WTCC: Na Monze se radoval Chilton s Björkem

iMotorSport.cz, 30. dubna 2017, 18:21 Google+

Světový šampionát cestovních vozů FIA WTCC má za sebou druhý podnik, který se uskutečnil na italské Monze. Vítězství v závodech si připsali Tom Chilton s Thedem Björkem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Thed Björk

Thed Björk | foto: Polestar Cyan Racing

Sdílejte článek

Úvodní závod zahajoval z pole position Tom Coronel, jenž však nezvládl startovní proceduru a z první příčky se propadl na předposlední. Do vedení se tak dostal Mehdi Bennani, na kterého se brzy dotáhl Norbert Michelisz.

Maďar se po několika kolech odhodlal k útoku na Maročana v zatáčce Parabolica, nicméně Bennani odmítl spolupracovat a vyprovodil oba jezdce ze závodu.

Do vedení se tak rázem dostal Tom Chilton, na kterého dotíral jeho krajan Huff. Chilton však první místo udržel a v Itálii se tak mohl radovat z pátého vítězství ve WTCC v kariéře. Druhý dojel Rob Huff a třetí místo vybojoval Tiago Monteiro.

Čtvrtý Guerrieri před sebe nepustil dotírajícího Björka, jenž dojel pátý. Šesté místo bral nakonec smutný Tom Coronel.

Start hlavního závodu nejlépe vyšel Monteirovi, jenž startoval z druhého místa, nicméně poleman Björk visel celou dobu na zadním přítlačném křídle Portugalcovy Hondy. 

Později došlo k nevyhnutelnému, když se švédský jezdec přeci jen dostal před Monteira a vybojoval druhé vítězství pro Volvo ve WTCC.

Třetí místo v hlavním závodě bral Rob Huff a po nepovedeném Maroku si z Itálie odváží pořádný bodový příděl. Na čtvrtém a pátém místě se seřadili zbylí tovární jezdci Volva v pořadí Catsburg, Girolami.

Mistrovství světa cestovních vozů bude pokračovat za dva týdny na maďarském Hungaroringu.

Výsledky úvodního závodu
Výsledky hlavního závodu

Vytisknout

Diskuze: WTCC: Na Monze se radoval Chilton s Björkem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Thed Björk

Volvo slaví první pole position ve WTCC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud