BGT: Z vítězství na Monze se raduje Lamborghini, ISR Racing přišel o stupně vítězů v závěru závodu

iMotorSport.cz, 24. dubna 2017, 16:45 Google+

V královském parku v Monze odstartoval prvním podnikem seriál Blancpain GT Series Endurance Cup. V tříhodinovém závodě se radoval z vítězství tým Grasser Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3

Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 | foto: Blancpain GT Series / Vision Sport Agency

Sdílejte článek

Podobně jako v Misanu při startu sprintové části šampionátu Blancpain GT, došlo i na Monze k hromadnému incidentu. Na vině byl šťouchanec Guye Smitha, který poslal před první šikanou do hodin Ezequiela Pereze Companca, což přivodilo dominový efekt hromadné kolize. Hned v prvním kole tak odstoupilo deset vozů.

Poměrně slušné divadlo pak předvedl i tovární tým Bentley M-Sport. Viník nehody Guy Smith byl potrestán 15 sekundami stop&go. Britský jezdec si však svou penalizaci neodsloužil, za což po zhruba 10 kolech uviděl černou vlajku znamenající diskvalifikaci. Smith tedy přeci jen zamířil do boxů, nicméně pouze prosvištěl po pit lane a pokračoval v závodě. Po několika kolech se však Britové přeci jen umoudřili a Guy Smith odstavil Continental GT3 v garáži.

Mezitím se ve vedení střídali především vozy Ferrari a Lamborghini. Ať už týmu SMP Racing či Grasser Racing.

Zraky všech českých fanoušků se pak samozřejmě upíraly na počínání českého týmu ISR Racing. Trojice Salaquarda-Schmid-Stippler si vedla skvěle, když v závěrečných minutách bránila druhou pozici.

Zhruba šest minut před koncem závodu však přišla pohroma v podobě defektu levé zadní pneumatiky a následném odstoupení ze závodu.

V první tříhodinovce sezony tak zvítězila posádka Bortolotti-Engelhart-Caldarelli s Lamborghini týmu Grasser Racing. Druhé místo spadlo do klína Lathourasovi s Rugolem a Pier Guidim a třetí příčku vybojovali Eriksson, Perrera a Buhk s Mercedesem týmu HTP Motorsport.

Vítězství ve třídě PRO-AM bral tým Oman Racing, především díky skvělému závěrečnému stintu Jonnyho Adama, se kterým sdílel kokpit Aston Martinu Ahmad Al Harty. Vítězství v AM Cupu berou Bernard Delhez s Gillesem Vanneletem.

Výsledky závodu

Vytisknout

Diskuze: BGT: Z vítězství na Monze se raduje Lamborghini, ISR Racing přišel o stupně vítězů v závěru závodu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototypy Toyota TS050 Hybrid na čele startovního pole

WEC: Náhlý loňský odchod Audi z WEC stál Toyotu body v Silverstone

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud