World Series 3.5: Dvě vítězství pro mladého Fittipaldiho a český tým Lotus

iMotorSport.cz, 16. dubna 2017, 18:29 Google+

O budoucnosti šampionátu World Series 3.5 Formula V8 se přes zimu hodně spekulovalo. Organizátoři mistrovství, dříve známého pod jménem Formula Renault World Series, sice měli a mají vážné problémy sehnat dostatek účastníků, minulý víkend se ale v Silverstone přesto poprvé jelo o body. Do Anglie se ovšem dostavilo jen 12 jezdců a o sportovní hodnotě takového mistrovství se jistě dá diskutovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pietro Fittipaldi

Pietro Fittipaldi | foto: Roman Klemm

Sdílejte článek

Text a foto: Roman Klemm

První startovní řada úvodního závodu v sobotu patřila jezdcům pražského týmu Lotus Antonína Charouze: Pole position si vybojoval vnuk Emersona Fittipaldiho, Pietro, před týmovým kolegou René Binderem. Za nimi číhali Rusové Orudzev s Isaakyanem a Mexičané Celis s Menchacou. 20letý Fittipaldi, který v minulých letech mnoho talentu nepotvrdil, ukázal bezchybný závod a vyhrál stylem start-cíl těsně před Igorem Orudzevem (Valles) a silně dotahujícím Celisem (Fortec). Rusův vůz byl po závodě ovšem uznán za ilegální a Orudzev svou pozici ztratil.

Fittipaldi s Binderem okupovali první startovní řadu i v neděli. Závod by byl obsazen ještě slaběji, než v sobotu, protože Cipriani a Terešenko nezvládli kvalifikační minimum. Pořadatel ale zabránil trapnému startovnímu poli desti vozů tím, že nechal jet všechny přítomné...

Pietro Fittipaldi vzkvétal uprostřed relativně slabé konkurence „World Series“ i v neděli. Perfektně vyrazil, rychle si vybudoval několikasekundový náskok a ten s přehledem udržel až do cíle. Za ním se usadili Izraelec Roy Nissani (RP) a Rus Orudzev. 20 minut před koncem Fittipaldi ovšem o svůj náskok přišel: Po nehodě Isaakyana s Masonem totiž vyjel na trať Safety Car. Ani to ho ovšem neohrozilo. Na re-start výborně reagoval a závod vyhrál s náskokem 3 sekund na Orudzeva, Nissanyho a druhý Charouzův vůz s Binderem v kokpitu.

Druhý podnik šampionátu, který plánuje i závody v Mexiku, USA a Bahrajnu, se pojede začátkem května ve Spa.

Vytisknout

Diskuze: World Series 3.5: Dvě vítězství pro mladého Fittipaldiho a český tým Lotus

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Callum Ilott

F3 v Silverstone: Vítězili Norris, Eriksson a Ilott – Schumacher zatím…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud