Robert Kubica změnil názor, na okruhy se nevrátí

iMotorSport.cz, 12. dubna 2017, 10:29 Google+

Polský jezdec Robert Kubica měl již tento víkend debutovat v prototypu LMP1 v Mistrovství světa vytrvalostních závodů. Na poslední chvíli si ale svůj návrat na okruhy rozmyslel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Robert Kubica při testování

Robert Kubica při testování | foto: Bykolles Racing

Sdílejte článek

Bývalý pilot formule 1, jehož skvěle rozjetou kariéru zastavila nehoda v rallye na začátku roku 2011, si nakonec plnohodnotné angažmá s týmem ByKolles rozmyslel. Kubica měl absolvovat všech devět závodů seriálu včetně čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

Kubica ještě před pár týdny dorazil na Monzu na kolektivní testy v Monze, ale nyní, jen tři dny před začátkem prvního tréninku, oznámil na sociálních médiích, že za ByKolles startovat nebude.

„Po testech jsem se rozhodl přerušit můj závodní program s ByKolles v kategorii LMP1. Proto se nezúčastním úvodního závodu WEC a ani těch následujících. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, protože tím ztrácím možnost stát se součástí špičkového šampionátu. Snad to není definitivní sbohem,“ prohlásil dvaatřicetiletý Kubica.

Nutno podotknout, že na kolektivních testech na Monze řešil ByKolles řadu potíží a první den absolvoval prototyp ENSO CLM P1/01 jen šest kol s Oliverem Webbem za volantem. Druhého dne nevyjel vůz vůbec.

Potvrzenou posádkou pro Silverstone je Oliver Webb a James Rossiter. Kubicu by měl alespoň pro anglickou šestihodinovku nahradit Dominik Kraihamer.

Vytisknout

Diskuze: Robert Kubica změnil názor, na okruhy se nevrátí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Juan Correa

Německá F4: Fittipaldi, slibná Němka a jeden Čech

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud