IMSA: Závodění kolem fontány s delfíny již tento víkend

iMotorSport.cz, 7. dubna 2017, 08:48 Google+

Třetí podnik americké série IMSA SportsCar Championship je za dveřmi. Tradičního závod v ulicích Long Beach se zúčastní tři ze čtyř kategorií šampionátu a rozhodně se bude na co koukat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Porsche

Porsche | foto: Porsche

Sdílejte článek

Kategorie prototypů má zatím jasného favorita. Modely Cadillac DPi zůstávají po dvou závodech neporaženy a bude zajímavé sledovat, jak se popasují s úzkou tratí mezi betonovými svodidly. Stroje týmů Action Express Racing a Wayne Taylor Racing totiž dostaly od technických komisařů další znevýhodnění. Protože už došly nástroje, jak klasickou cestou zpomalit prototypy (výkon motoru), budou mít cadillaky delší první a druhých rychlostní stupeň, čímž by se měla omezit výhoda hbité akcelerace těchto prototypů. Zároveň zrychlila jejich konkurence, takže desetičlenné startovní pole kategorie prototypů by mělo být vyrovnanější než kdy předtím.

Kategorii GTLM zatím dominují americké vozy. Úvodní podnik v Daytoně vyhrál Ford, následující vytrvalost v Sebringu se stala kořistí Corvetty. Ve startovním poli jsou však další hráči. Porsche a Ferrari dokáží své vítězné konkurenty potrápit a rozhodně patří mezi kandidáty na nejvyšší příčku stupně vítězů. Zaostává ovšem BMW s modelem M6, které zatím boj na obou frontách prohrává – jak na dráze, tak u komisařů při balance of performance.

Nejpočetnější skupinou je tradičně kategorie GTD s vozy GT3. V Daytoně triumfovalo Porsche, zatímco v Sebringu se výhry dočkal Mercedes. Konkurence je však silná a k dalším černým koním v Long Beach patří Lamborghini, Lexus, Audi, Ferrari, Acura nebo BMW.

Úvodní tréninky začínají již dnes včetně kvalifikace. Závod na 100 minut se uskuteční v sobotu v 22:05 SELČ. V neděli je totiž na programu hlavní tahák víkendu – série IndyCar.

Startovní listina
Závod můžete sledovat živě na http://imsatv.imsa.com/

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Závodění kolem fontány s delfíny již tento víkend

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp BR1/01

WEC: Nový prototyp LMP1 se již testuje v aerodynamickém tunelu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud