IMSA: Bývalý chráněnec Ferrari Gianmaria Bruni se připravuje na debut v Porsche

iMotorSport.cz, 4. dubna 2017, 08:15 Google+

Italský závodník Gianmaria Bruni se v zimní přestávce překvapivě rozešel s továrním týmem Ferrari AF Corse a přešel ke konkurenčnímu Porsche. Tam na něj čeká závodní debut na začátku července.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bruni, Gianmaria

Bruni, Gianmaria | foto: Ferrari S.p.a.

Sdílejte článek

Dvojnásobný šampion Mistrovství světa vytrvalostních závodů má zákaz startů v této sérii za značku Porsche. Smluvní podmínky s bývalým zaměstnavatelem se však nevztahují na americký seriál IMSA SportsCar Championship.

Na Bruniho tak čeká na začátku července debut v šestihodinovce ve Watkins Glen – třetím vytrvalostním závodu IMSA. Ital se posadí do Porsche 911 se startovním číslem 912 a za volantem se bude střídat s Laurensem Vanthoornem.

První testy čekají na pětatřicetiletého Bruniho v červnu a měsíc poté už se pustí do ostrého závodního tempa.

„Na sžití s vozem a poznání týmu má jeden měsíc. Původní plán byl sice jiný, ale musíme respektovat dohodu mezi Ferrari a jezdci. Nechceme nic porušit. Je to zkrátka součástí tohoto sportu a musíme to brát tak, jak to je,“ prohlásil šéf Porsche Motorsport Dr. Frank-Steffen Walliser.

Původně totiž bylo v plánu, že se Bruni zúčastní seriálu FIA WEC. To ale kvůli Ferrari padlo a Bruni ve Watkins Glen nahradí původně potvrzeného Kevina Estreho. Francouz působí na dvou frontách, v IMSA i WEC, a o jeho dalším osudu zatím Porsche nerozhodlo. Ačkoliv byl Bruni potvrzen jen na šestihodinovku ve Watkins Glen, lze předpokládat, že IMSA bude v letošním roce jeho útočištěm.

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Bývalý chráněnec Ferrari Gianmaria Bruni se připravuje na debut v Porsche

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

DTM: Test Hockenheim - Mercedes zvládl první den nejlépe

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud