IMSA: V Long Beach uvidíme 35 aut, komisařům docházejí nástroje ke zpomalení cadillaků

iMotorSport.cz, 31. března 2017, 08:42 Google+

Třetí podnik amerického seriálu IMSA SportsCar Championship hostí tradiční okruh v ulicích města Long Beach. Závodu na sto minut se zúčastní 35 vozů tří kategorií.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Porsche

Porsche | foto: Porsche

Sdílejte článek

Po dvou vytrvalostních podnicích na 24 hodin a 12 hodin v Daytoně a Sebringu se šampionát IMSA přesouvá ke kratším závodům. První takový se uskuteční v Long Beach, kam zamíří kategorie prototypů, vozů GTE a poprvé i závodní speciály GT3 kategorie GTD.

Úvodní dva závody IMSA vyhrály prototypy Cadillac, které dominují letošnímu ročníků. Opakované zpomalování vozů z dílny Dallara a Cadillac zatím ke srovnání startovního pole příliš nepřispělo a komisaři šampionátu se proto rozhodli cadillaky znovu zpomalit. Došli jim ale nástroje, závaží už přidávat nemohou a restriktory motoru jsou na maximální hranici. Z toho důvodu budou mít cadillaky delší první a druhých rychlostní stupeň, čímž by se měla omezit výhoda hbité akcelerace těchto prototypů. Zdali to bude stačit se dozvíme příští týden.

Kategorie prototypů bude desetičlenná. Konkurencí pro trojici cadillaků týmů Action Express (2x) a Wayne Taylor (1x) budou dva prototypy Mazda DPi a rovněž dva Nissany DPi. Stáje PR1/Mathiasen Motorsport nasadí Ligier LMP2, JDC-Miller Motorsport bude spoléhat na ORECU a v neposlední řadě se v Long představí Visit Florida Racing s prototypem Multimatic/Riley.

V GTLM můžeme očekávat souboj továrních vozů Corvette, BMW, Ferrari, Ford a Porsche. Všechny týmy kromě Ferrari budou mít po dvou vozech. Po dvou závodech zatím vede Ford s posádkou Dirk Müller a Joey Hand, nicméně jejich náskok před vítězi předchozího závodu Janem Magnussenem a Antoniem Garciou s Corvette je minimální.

Premiéru v Long Beach budou mít vozy kategorie GTD. V ní bude zastoupeno celkem šestnáct aut značek Lexus, Lamborghini, Porsche, Mercedes, Audi, Ferrari, Acura a BMW.

Tréninky a kvalifikace se uskuteční již v pátek 7.4. a stominutový závod je na programu v sobotu, neboť neděle je vyhrazena hlavnímu taháku víkendu – sérii IndyCar.

Startovní listina ZDE

Vytisknout

Diskuze: IMSA: V Long Beach uvidíme 35 aut, komisařům docházejí nástroje ke zpomalení cadillaků

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

FIA WTCC

Jak to bude s joker lapy ve WTCC?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud