Jak to bude s joker lapy ve WTCC?

iMotorSport.cz, 30. března 2017, 22:25 Google+

Příští víkend začíná závodní sezona světového šampionátu cestovních vozů FIA WTCC a právě na okruhu v Marakeši jsme se měli dočkat zajímavé novinky na světových okruzích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
FIA WTCC

FIA WTCC | foto: FIA WTCC Media

Sdílejte článek

Na trati v sedmém největším městě Maroka měla zažít premiéru novinka v podobě joker lapu. K tomu však nakonec nedojde, jelikož zástupci mezinárodní automobilové federace FIA se neshodli na žádném bezpečném místě na trati.

Nasazení joker lapu se tak odsouvá na další městský závod, což bude portugalský Vila Real.

"Zástupcům FIA jsme navrhli tři pozice na trati, kde by mohl joker lap být. Víme, že je v Maroku celkem úzká trať a napoprvé jsme nechtěli zbytečně riskovat, tak jsme se s FIA a okruhovou komisí dohodli, že v Maroku joker lap nebude," řekl promotér WTCC Francois Ribeiro.

Ribeiro pak dále opět potvrzuje, že joker lapy jsou zamýšleny pouze do závodů na městských tratích: "Chceme dát jezdcům možnost, aby měli vlastní strategii a pokud jsou rychlejší, tak budou i odměněni. Pokud by jsme to ale zavedli na klasických tratích, jezdci by měli pocit, že nemusí vynakládat tolik rizika při předjíždění. Pak by jen čekali na joker lap a to by zabilo show. Lidé z FIA se mě ptali, jestli to chci udělat i na klasických tratích s tím, že oni by to posvětili, ale já jsem řekl ne, jen městské tratě."

Vytisknout

Diskuze: Jak to bude s joker lapy ve WTCC?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Edoardo Mortara, Norisring 2016

DTM změní formát závodního víkendu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud