Formule 3: Je Callum Ilott favoritem ročníku 2017?

iMotorSport.cz, 30. března 2017, 16:18 Google+

Dva týdny před prvním mistrovským závodem měly týmy Evropského šampionátu Formule 3 poslední možnost k přípravě. Dva dny testů v rakouském Spielbergu ovládl zkušený Brit Callum Ilott.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Callum Ilott

Callum Ilott | foto: Roman Klemm

Sdílejte článek

Text a foto: Roman Klemm

Pouhé tři dny po testech na Hungaroringu se pole jezdců Formule 3 sešlo za slunečného počasí na Red Bull Ringu, kde se koncem září pojede i o body. Oba dva dny vládl časovým listinám jezdec stáje Theodore-Prema, 17letý Callum Ilott. Bývalý junior Red Bullu (Dr. Marko ho propustil před dvěma lety) byl v úterý nejrychlejší před týmovým kolegou Maximilenem Guetherem a slibným nováčkem Lando Norrisem (Carlin). Výbornou přípravu italské mistrovské stáje Prema potvrdil Číňan Zhou čtvrtým časem - jen Mick Schumacher nedokázal se svými týmovými kolegy překvapivě držet krok. Nejlepší desítku prvního dne doplnili Jehan Daruvala (Carlin), Joel Eriksson (Motopark), Ferdinand Habsburg (Carlin), Marino Sato (Motopark), nejrychlejší jezdec maďarských testů Harrison Newey (Van Amersfoort) a Jake Dennis (Carlin). Prvních sedmnáct se při tom vešlo do jediné sekundy.

Ve středu se Illott dokázal o čtyři desetiny zlepšit a jeho čas opět nikdo nepřekonal. Druhý byl znovu Němec Guenther, tentokrát před Britem Jakem Hughesem (Hitech), Erikssonem, Neweyem a pořád ještě 16letým Němcem Davidem Beckmannem (Van Amersfoort). Následovali v Evropě nový Japonec Tadasuke Makino (Hitech), Zhou, Joey Mawson a Pedro Piquet (oba z týmu Van Amersfoort). Celé pole se tentokrát vecpalo do devíti desetin sekundy - od Silverstone, 15. dubna, nás tedy snad čekají zajímavé závody o následníka pilota Williamsu-F1 Lance Strolla...

Vytisknout

Diskuze: Formule 3: Je Callum Ilott favoritem ročníku 2017?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

ELMS

ELMS: Dvoudenní testování uzavřel milionář Patrice Lafargue

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud