ELMS: Dvoudenní testování uzavřel milionář Patrice Lafargue

iMotorSport.cz, 30. března 2017, 08:35 Google+

Dvoudenní testování na Monze šampionátu European Le Mans Series skončilo. Nejrychlejší čas v kategorii LMP2 zaznamenal podnikatel Patrice Lafargue s prototypem Ligier JS P217 týmu IDEC Sport Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ELMS

ELMS | foto: ELMS

Sdílejte článek

Kolektivní testy na Monze provázelo ideální počasí a týmy během dvou dnů nasbíraly důležitá data do nadcházející sezony. Do Itálie dorazil i slovenský tým ARC Bratislava v čele s Mirou Konopkou, který se připravuje se svým spolujezdci Konstantinem Calkem a Rikem Breukersem na čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans. Trojce se oproti včerejšímu dnu zlepšila a absolvovala téměř sto kol. Jejich čas 1:39,545 však na nejrychlejšího Lafarga nestačil.

Francouz Lafargue zajel na 5,8 km dlouhém okruhu čas v hodnotě 1:36,461, což bylo o čtyři desetiny vteřiny rychlejší než Enzo Guibbert z týmu Graff Racing. Tato stáj s prototypem ORECA 07 byla nejrychlejší ve třech z pěti trénincích, nicméně na absolutně nejlepší kolo to nestačilo. Třetí místo připadlo dalšímu vozu ORECA 07 – tentokrát v barvách Dragonspeed, a to zásluhou Bena Hanleyho.

V kategorii LMP3 byli nejrychlejší obhájci titulu United Autosport. Sean Rayhall v Ligieru JSP3 zaznamenal čas 1:45,219, o čtyři desetiny vteřiny za ním zaostal tým AT Racing a třetí místo obsadila stáj Panis Barthez Competition.

V kategorii LMGTE, na rozdíl od LMP2 a LMP3, setrvala na čele nejrychlejší posádka z prvního dne. Úterní čas Astonu Martin týmu TF Sport totiž nikdo nepřekonal, takže na druhém místě skončil Beechdean AMR rovněž s Astonem a třetí místo si připsalo Ferrari 488 GTE stáje Spirit of Race.

První závodní zastávkou ELMS bude za bezmála čtrnáct dní čtyřhodinovka v Silverstonu.

Výsledky středečního prvního tréninku
Výsledky středečního druhého tréninku

Vytisknout

Diskuze: ELMS: Dvoudenní testování uzavřel milionář Patrice Lafargue

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp Alpine A470 týmu Signatech Alpine Matmut při představení před zahájením sezóny WEC 2017

WEC: Signatech Alpine vyjíždí za obhajobou titulu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud