Algarve Pro Racing vymění pro 24h v Le Mans téměř celou posádku

iMotorSport.cz, 27. března 2017, 08:32 Google+

Portugalský tým Algarve Pro Racing letos absolvuje kompletní sezonu European Le Mans Series a mimo jiné se postaví na start francouzského závod 24h Le Mans. Posádka vytrvalostního podniku však bude jiná než v ELMS.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Algarve Pro Racing

Algarve Pro Racing | foto: Adrenal Media

Sdílejte článek

Algarve Pro Racing nasadí v ELMS prototyp Ligier JS P217 kategorie LMP2. Za volantem letošní novinky francouzského výrobce se představí Matt McMurry, Andrea Pizzitola a Andrea Roda.

Místo v Algarve během čtyřiadvacetihodinovky si však udržel pouze devatenáctiletý Američan McMurry. Vedení týmů se na Le Mans dohodlo s jinými jezdci, jmenovitě s Markem Pattersonem a Vincentem Capillairem.

Na Algarve Pro Racing čeká druhý start v Le Mans. Loni byl klasifikován na dvanáctém místě a letos hodlá výsledek vylepšit. Pomoci k tomu mají i peníze, které přinese Francouz Capillaire prostřednictvím organizace SO24!.

Na stálice Pizzitolu a Rodu tak v Le Mans nezbude místo. Přitom tihle dva společně s Australanem Aidanem Readem letos dosáhli na titul v asijské sérii Le Mans, když vyhráli poslední a rozhodující závod sezony v Sepangu.

Matt McMurry pojede v Le Mans podruhé. Poprvé na slavném vytrvalostním závodu startoval v roce 2014 v šestnácti letech, čímž se stal nejmladším pilotem v historii podniku a tento rekord drží dodnes.

Vytisknout

Diskuze: Algarve Pro Racing vymění pro 24h v Le Mans téměř celou posádku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mille Miglia patřil mezi nejslavnější automobilvé závody. Dnes se jedná o neméněslavný závod veteránů.

Slavný závod Mille Miglia se blíží. Slavit bude jubileum

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud