Sestava továrních jezdců Lamborghini se rozšířila na 5 jezdců

iMotorSport.cz, 14. března 2017, 11:06 Google+

Pokud nepočítáme předcházející roky v režii německého týmu Reiter Engineering, tak tovární tým Lamborghini Squadra Corse čeká teprve druhá sezona ve světě GT3. Na tu se Italové řádně připravili rozšířením své jezdecké základny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Štefan Rosina

Štefan Rosina | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

V sestavě Lamborghini i nadále zůstávají Mirko Bortolotti s Giovannim Venturimi, kteří se podíleli již na samotném vývoji Huracánu GT3. V letošní sezoně je pak doplní trio jezdců, přičemž hned čtyři z pěti jezdců jsou Italové.

Jedním z nových jezdců bude Andrea Caldarelli, jenž v loňském roce jen těsně nedosáhl na titul v japonském Super GT. Čeští fanoušci pak měli možnost vidět jej v kokpitu Lamborghini Huracán GT3 týmu Grasser Racing během čtyřiadvacetihodinovky v Brně.

Na Italy pak udělal dojem i Christian Engelhart, jenž již vloni strávil sezonu v ADAC GT po boku Bortolottiho. To Marco Mapelli, jež je poslední novou akvizicí automobilky, v posledních týdnech udělal rozruch především díky neuvěřitelným časů na Nordschleife s vozy Aventador SV a Huracán Performante.

Všech pět jezdců pak bude automobilku Lamborghini reprezentovat v různých šampionátech po celém světě.

"Jsme rádi, že se nám podařilo zajistit si služby tak skvělých jezdců, jako jsou Christian a Andrea. Ti vloni zaznamenali skvělé výsledky s Huracány GT3. O Marcu Mapellim se nemusíme nijak dlouze bavit. Jeho nedávný rekord s Huracánem Performante na Nürburgringu hovoří za vše. Od těchto tří nových jezdců máme vysoká očekávání, stejně jako od Mirka a Giovanniho, kteří jsou s námi již od zrodu Lamborghini Squadra Corse," řekl šéf Lamborghini Motorsport Giorgio Sanna.

Podle něj pak budou mít junioři Jeroen Mul, Andrea Amici a Fabrizio Crestani ještě větší podporu, než vloni.

Vytisknout

Diskuze: Sestava továrních jezdců Lamborghini se rozšířila na 5 jezdců

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ferenc Ficza Slovakia Ring 2016

Daniel Nagy bude i letos závodit ve WTCC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud