Guerierri dostane ve WTCC větší příležitost

iMotorSport.cz, 13. března 2017, 15:34 Google+

Esteban Guerierri se dočkal. Argentinec nastoupí v letošní sezoně světového šampionátu cestovních vozů FIA WTCC do několika závodních víkendů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Esteban Guerierri

Esteban Guerierri | foto: FIA WTCC Media

Sdílejte článek

Guerierri udělal dojem již během loňské sezony, kdy se účastnil pouze domácího podniku. Na okruhu Termas de Rio Hondo zvítězil v tréninku a získal dokonce i pole position.

Třiadvacetiletý jezdec by se měl zúčastnit minimálně pěti závodních víkendů, a to v Maroku, Itálii, Maďarsku, Německu a doma v Argentině. Guerierri však shání prostředky i na zbývající závody WTCC. Pro nově jmenovaného továrního jezdce Citroënu v šampionátu Super TC2000 je pak pozitivní, že se žádný ze závodů MS nekryje právě s argentinským seriálem.

"Po mém loňském debutu jsem doufal, že se do WTCC vrátím, takže to pro mě znamená hodně. Líbí se mi úroveň konkurence, auta jsou skvělá a jezdí se na nejlepších okruzích po celém světě. Potenciál máme spolu s lidmi z týmu Campos Racing velký a pokud vše klapne, tak můžeme dokázat velké věci," řekl Guerierri.

"V kalendáři se žádné závody nekryjí, ale je tam mnoho závodních víkendů jdoucích ihned po sobě, takže bude potřeba správně regenerovat. Moje tělo je ale stále ještě mladé, takže věřím, že to zvládnu bez problémů. Jediným problémem by mohl být nedostatek předsezónních testů, ale věřím, že se i s tím poperu," dodal Argentinec.

Vytisknout

Diskuze: Guerierri dostane ve WTCC větší příležitost

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Blancpain GT Series test days Paul Ricard

BGT: Tovární jezdci a mladé naděje, tak vypadá sestava týmu Strakka Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud