BGT: Tovární jezdci a mladé naděje, tak vypadá sestava týmu Strakka Racing

iMotorSport.cz, 13. března 2017, 14:55 Google+

Britský tým Strakka Racing se po devíti letech vrací do závodů vozů GT. V letošním roce bude fungovat jako tovární tým automobilky McLaren a v jeho vozech bude nastupovat hned 14 jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Blancpain GT Series test days Paul Ricard

Blancpain GT Series test days Paul Ricard | foto: OLIVIER BEROUD / VISION SPORT AGENCY

Sdílejte článek

Do jednoho z McLarenů 650S GT3 budou v Blancpain Sprint Cupu usedat zakladatel týmu Nick Leventis s Lewisem Williamsonem. V Endurance Cupu je pak doplní Craig Fleming. Tato "vytrvalostní posádka" pak bude nastupovat ve třídě PRO-AM.

V britské skvadře ani letos nebude chybět Nick Leventis, který byl navíc nově jmenován továrním jezdcem McLarenu. Ten se ve Sprint Cupu dá dohromady s Nizozemcem Lorisem Hezemansem. Naopak ve vytrvalostní části Blancpain GT Series bude závodit s rychlíky Fumanellim, novým členem McLaren Young Driver Academy, a Samem Tordoffem.

"Už dlouho jsem čekal na to, jak dostanu šanci mimo Spojené království. Nikdy jsem nebyl např. v Monze, takže letošní sezona bude opravdu velkým dobrodružstvím. A závodit tam v McLarenu týmu Strakka Racing, v týmu, který moc dobře znám, je skvělé naplnění tohoto snu," prozradil Tordoff.

Ve Sprint Cup pak vytvoří další dvojici stálice značky McLaren Alvaro Parente a mladík Ben Barnicoat. Jezdec McLaren Academy se také zúčastní i kompletní sezony Endurance Cupu, kde jeho parťáky budou Come Ledogar a Rob Bell. Bell se pak zúčastní i sprintů, a to s Andrew Watsonem.

S Watsonem pak bude ve vytrvalostních závodech sdílet kokpit 650S GT3 Dean Stoneman, jezdec známý nejen svou rychlostí, ale také tím, že dokázal porazit rakovinu. K tomuto duu se pak připojí další kvalitní pilot, a to Jazeman Jafaar, který do McLarenu přechází od Mercedesu.

"Jsme moc rádi, že jsme získali tolik výborných jezdců do debutové sezony v Blancpain GT Series, což je dost možná nejlepší šampionát GT vozů planety. S vozy McLaren jsme se již sblížili, ale teď je čas na závody a na získávání úspěchů pro značku McLaren," prozradil Leventis.

Sezona Blancpain GT Series odstartuje již za necelé tři týdny v italském Misanu.

Vytisknout

Diskuze: BGT: Tovární jezdci a mladé naděje, tak vypadá sestava týmu Strakka Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ford GT #68 zvítězil ve 24 hodinovém závodě v LeMans.v roce 2016

WEC: Ford nasadí do začátku sezóny 2017 nejsilnější možnou sestavu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud