Yann Ehrlacher půjde ve stopách svého strýce, francouzského rekordmana WTCC

iMotorSport.cz, 11. března 2017, 09:48 Google+

Synovce čtyřnásobného šampiona WTCC Yvana Mullera letos čeká premiérová sezona v mistrovství světa. Yann Ehrlacher pojede s bývalou tovární Ladou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
RC Motorsport

RC Motorsport | foto: FIA WTCC Media

Sdílejte článek

Zatímco Yvan Muller ukončil kariéru a pro letošní rok zaujal post poradce a vývojového jezdce týmu Volvo, jeho synovec Yann Ehrlacher se dohodl s francouzským týmem RC Motorsport, který bude nasazovat vozy Lada Vesta.

Stáj RC Motorsport již lady testovala na okruhu Magny-Cours, kde se rovněž nachází týmová základna. „Je to pro mě obrovská příležitost a stále tomu nemohu uvěřit,“ prohlásil Ehrlacher, jehož matkou je Mullerova sestra Cathy Muller – bývalá závodnice a účastnice 24h v Le Mans s ryze ženskou posádkou Desire Wilson – Lyn St. James – Cathy Muller.

img-responsive

RC Motorsport | foto: FIA WTCC Media

„Jsme rádi, že se našlo řešení pro vítězné Lady Vesta, které tak zůstanou v šampionátu WTCC. Rádi rovněž vítáme talentovaného nováčka Yanna Ehrlachera, kterého trénoval Yvan Muller a v testování prokázal svou rychlost,“ řekl promotér WTCC François Ribeiro.

„Společně s Aurélienem Panisem uvítá WTCC dva mladé závodníky s velkým potenciálem a bude zajímavé sledovat jejich výkonnostní posun. Jsem si jistý, že oba se v šampionátu prosadí,“ dodal Ribeiro.

Druhého jezdce tým RC Motorsport zatím neoznámil.

Vytisknout

Diskuze: Yann Ehrlacher půjde ve stopách svého strýce, francouzského rekordmana WTCC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Král, Josef

Znovuzrozená Formule 2: Zatím jen GP2 s novou nálepkou...

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud