Yvan Muller se vrací do WTCC v nové roli

iMotorSport.cz, 7. března 2017, 14:53 Google+

Čtyřnásobný mistr světa cestovních vozů Yvan Muller vloni ukončil svou 11 let trvající kariéru ve světovém šampionátu FIA WTCC. Letos se vrací do stejného seriálu, avšak v jiném týmu a jiné roli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Yvan Muller

Yvan Muller | foto: Polestar Cyan Racing

Sdílejte článek

Muller nově spojil své síly s továrním týmem automobilky Volvo. Francouz byl ještě zpočátku roku označován za možného kandidáta pro závodní sedačku v týmu Polestar Cyan Racing, to však sám brzy vyvrátil.

Ve Volvu mu totiž nyní patří role vývojového jezdce a poradce týmu. Sedmačtyřicetiletý rodák z Alsaského Altkirchu se ke švédské automobilce přidal již 1. ledna a od té doby absolvoval všechny testy továrního týmu, během kterých úzce spolupracoval s továrními jezdci Catsburgem, Björkem a Girolamim.

"Jsem moc rád, že jsem začal spolupracovat s týmem Polestar Cyan Racing. Loni ukázali, že mají rychlost a přes zimu se nám podařilo udělat velmi slušný progres. Těším se jak na další spolupráci, tak i na vývoj vozu i týmu samotného," prozradil Yvan Muller.

Příchod Yvana Mullera do týmu okomentoval i Christian Dahl, šéf Polestar Cyan Racing: "Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat Yvana. Na světě nenajdete zkušenějšího jezdce cestovních vozů. I přesto, že je naše spojení stále ještě poněkud nové, už vidíme pokrok. Plán pro tuto chvíli je takový, že Yvan za nás nebude závodit, ale bude se soustředit na vývoj a testování."

Vytisknout

Diskuze: Yvan Muller se vrací do WTCC v nové roli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tým Toyota Gazoo Racing při prezentaci před závodem 24 hodin Le Mans 2016

WEC: Toyota hrozí odchodem z vytrvalostních závodů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud