Audi v Ženevě odhalilo speciál DTM pro letošní sezonu

iMotorSport.cz, 7. března 2017, 10:48 Google+

Dnešním dnem začal proslulý Autosalon v Ženevě. A hned první tzv. Media Day si vybrala automobilka Audi pro prezentaci své nové zbraně pro DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nové Audi RS5 DTM

Nové Audi RS5 DTM | foto: Audi

Sdílejte článek

Šampionát DTM v letošním roce implementuje nová pravidla a bude tak ještě blíže tzv. Class One, která už je zavedena v japonském Super GT. Třída má vést ke společným závodům obou seriálů a také k příchodu nových automobilek ať už do evropské nebo asijské série.

Homologační cyklus nových vozů DTM začal 1. března, do té doby měly všechny tři automobilky možnost měnit své vozy.

img-responsive

Nové Audi RS5 DTM | foto: Audi

"Pro mě a pro všechny, co pracují na našem DTM projektu je to velice zvláštní den. Je to vůbec poprvé, co jsme vyvíjeli závodní speciál DTM paralelně s civilním vozem," prozradil šéf Audi Sport Dieter Gass.

S dvoulitrovými turbo motory se v DTM počítá až od roku 2019, avšak inženýrům Audi Sport se povedl velmi solidní kousek, když ze současné pohonné jednotky V8 4l vymáčkli dalších 50 koní navíc. Nyní tak vozy Audi RS5 DTM disponují výkonem přes 500 koní.

"Pro DTM nastávají vzrušující časy. Máme větší výkon, měkčí pneumatiky a méně přítlaku. Když to dáte dohromady s těmi nejlepšími jezdci, můžete očekávat ještě napínavější závody. Už se nemůžu dočkat prvního závodu našeho nového děťátka na Hockenheimringu," dodal Gass.

Vytisknout

Diskuze: Audi v Ženevě odhalilo speciál DTM pro letošní sezonu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mehdi Bennani

Bennani bude i letos závodit ve WTCC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud