Nissan bude mít přeci jen dva vozy v Blancpain GT

iM4, 6. března 2017, 10:42 Google+

Neuběhl ani měsíc od tiskové konference Nissanu, ve které japonská značka ohlašovala své letošní plány. V nich také stálo, že do Blancpain GT nasadí pouze jeden vůz. RJN Motorsport se nakonec přeci jen bude starat o dva speciály.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nissan GT Academy Team RJN, Hungaroring 2016

Nissan GT Academy Team RJN, Hungaroring 2016 | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

Do vozu bude usedat bývalý vítěz GT Academy Matt Simmons společně s Mattem Parrym a Struanem Moorem. Tuto trojici čeká kompletní program BGT Endurance Cupu, který odstartuje na konci dubna v Monze.

"Tato zimní přestávka byla odlišná od těch předchozích, jelikož jsem nevěděl, kde budu letos jezdit. Jsem rád, že mi dal Nissan příležitost a já budu mít opět možnost závodit. Je to pro mě velká pocta a jsem rád, že budu moci závodit na tratích, které už znám. To beru jako svoji výhodu," prozradil Simmons.

Brit Matt Parry se tak stává dalším z plejády jezdců, kteří odešli z formulí do závodů GT. Třiadvacetiletý jezdec strávil poslední dvě sezony v GP3 Series, kde v loni získal jedno vítězství. 

"Pro závody GT jsme se rozhodli už loni, protože si myslíme, že se tím moje kariéra posune dál, než v monopostech. Chceme, aby se ze mě stal profesionální jezdec, který dostává zaplaceno a takovou budoucnost vidíme právě v závodech GT. Já si tuhle novou možnost dost užívám, jelikož GT svět je o dost otevřenější, oproti formulí, kde je to celkem drsné. Když máte velký tým, tak budujete vztahy mnohem jednodušeji," řekl Parry pro Autosport.

Šéf týmu Bob Neville má však radost i ze Struana Moora: "Jsme rádi, že se k nám Struan přidal. Je to mladý, stříbrný jezdec se zkušenostmi. Matt Parry je pak mladý talentovaný jezdec přímo z formulového prostředí. Myslím, že může dokázat velké věci.

Vytisknout

Diskuze: Nissan bude mít přeci jen dva vozy v Blancpain GT

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarvis, Oliver

WEC: Jackie Chan získal silnou dvojici Jarvis – Brundle

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud