Enge skvělý závod nedokončil

ar1, 4. dubna 2005, 13:54 Google+

Tomáš Enge se jako první český jezdec dostal do čela závodu série IndyCar, v závodu na městské trati v St. Peterburgu předvedl velmi bojovný výkon.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Odměny se bohužel nedočkal, jeho jízdu ukončila kolize se Samem Hornishem 15 kol před cílem.

Liberecký rodák po startu závodu držel páté místo, které si vybojoval v kvalifikaci a jel ve vedoucí skupině jezdců. V průběhu celého závodu patřil mezi nejrychlejší vozy na trati. Při první zastávce po 16. kole nešla správně nasadit hadice pro doplnění paliva a český jezdec klesl na konec startovního pole. Osmadvacetiletý jezdec se tím ale nenechal rozhodit a postupně předjížděl jednoho soupeře za druhým, až se v 76. kole dostal do čela závodu v době, kdy probíhaly další zastávky v boxech. Nicméně cíle se Enge nedočkal, ve čtvrté zatáčce kolidoval se Samem Hornishem Jr. a v konečném pořadí závodu skončil 16. Celkem vedl čtyři kola, bylo to poprvé kdy se dostal do čela závodu série IndyCar.

Tomáš Enge: „Nevím, co mám říci. Vůz byl dnes neuvěřitelný. Choval se úžasně a motor byl silný. Museli jsme zajet k poslední zastávce před cílem a měli jsme s našim vozem RockStar našlápnuto k solidnímu umístění. V boxech jsme měli nějaké problémy a celý den jsme se museli probojovávat na trati zpět. Po restartu jsem se snažil získat co nejvíce míst zpět. Hornish s Matsuurou se přetlačovali, oba najeli na pravou stranu a já jsem zůstal ve své stopě nalevo. Už jsme byli v brzdné zóně kdy se vrátil do mé stopy, byl jsem už hodně blízko a neměl jsem šanci nehodě zabránit.“

Foto: Panther Racing
Vytisknout

Diskuze: Enge skvělý závod nedokončil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Oficiální představení týmu Audi už zítra

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud