St. Petersburg: Wheldon zvítězil v 1. závodě IndyCar na okruhu

ar1, 4. dubna 2005, 00:21 Google+

Dlouhou dobu vedoucího jezdce Ryana Briscoeho (Target Chip Ganassi Racing) vyřadil z boje...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wheldon, Dan

Wheldon, Dan | foto: IRL

Sdílejte článek

O historicky první vítězství IndyCar Series na klasickém okruhu dravě jedoucí Tony Kanaan, který poslal Briscoeho v jedné z levotočivých zatáček do bariéry z penumatik.

Kanaan po tomto incidentu malinko zpomalil, čehož využil jeho týmový kolega Dan Wheldon. Kanaan nakonec skončil druhý, třetí dojel do cíle Dario Franchitti a čtvrtý Bryan Herta, vítěz kvalifikace.

V historicky prvním závodě seriálu na klasickém okruhu si tak připíše neuvěřitelný výsledek na své konto kompletní tým Andretti Green Racing, kterému patří všechny tyto čtyři vozy. V závěrečné třetině se do čela závodu dostal i Tomáš Enge, který však musel ještě jednou tankovat.

Po dotankování se ovšem po vlastní chybě dostal do kontaktu se Samem Hornishem jr. a oba ze závodu museli po vzájemné kolizi odstoupit. Týmový kolega Engeho, Tomas Scheckter skončil několik kol před kolizí Engeho také v jedné ze zatáček v bariéře z pneumatik. Helio Castroneves, který jako první jezdec seriálu zatočil se závodním vozem série doprava, byl sestřelen v první části závodu o kolo předjížděným A. J. Foytem IV, se kterým se dostal do přímého kontaktu a následně vyzkoušel pevnost místní zdi.

Závod to byl bezesporu zajímavý, Tomáš Enge v něm opět ukázal, že je velmi kvalitní závodní jezdec, chybí mu však jen štěstí pro dokončení závodu na slušné pozici. Tento první závod byl jinak ve znamení mnoho změn ve vedení závodu, ostatně, jak tomu i bývá v této sérii zvykem a mnoho incidentů. Což ale dodává seriálu vzrušení.

Další závod se uskuteční 30. dubna 2005 na japonském oválu Twin Ring Motegi. Snad tam bude štěstěna libereckému rodákovi víc nakloněná...

Foto: IRL

Vytisknout

Diskuze: St. Petersburg: Wheldon zvítězil v 1. závodě IndyCar na okruhu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Herta, Bryan

Herta z Pole position , Enge startuje pátý!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud