Kentucky: Fernandez vyhrál první závod IRL IndyCar

ar1, 17. srpna 2004, 04:21 Google+

Adrian Fernandez završil svoji studii oválů v seriálu IRL IndyCar prvním vítězstvím své kariéry. Dokázal tak, že je pilným studentem, jemuž ovály nedělají problém.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fernandéz, Adrián

Fernandéz, Adrián | foto: Fernandez Racing

Sdílejte článek

Fernandez vyhrál svůj první závod IRL IndyCar při svém desátém startu, když na trati bojoval s vítězem MBNA Pole position Buddym Ricem (Team Rahal) až k cílové čáře Belterra Casino Indy 300 v Kentucky Speedway, kde jej oba dělilo pouhých 0,0581 sekundy. Tuto podívanou sledovalo v neděli 61 885 fanoušků tohoto velmi populárního amerického šampionátu.

Jezdec Andretti Green Racing Dan Wheldon dojel do cíle po druhé za sebou na třetí pozici a čtvrtý skončil v závodě Fernandezův týmový kolega osuke Matsuura (Super Aguri Fernandez Racing). Vedoucí jezdec seriálu Tony Kanaan se tentokrát musel spokojit „pouze“ s pátou pozicí. Rice i se svým druhým místem v závodě dokázal stáhnout náskok Kanaana na pouhých 50 bodů. Do konce sezony zbývá odjet ještě pět závodů.

Fernandez skočil do šampionátu od druhého závodu sezony Ve Phoenix International Raceway, vynechal tedy jen úvodní podnik ve Homesteadu.

Věděl, že učit se v IRL IndyCar ovály a chování auta potřebuje trpělivost a čas. Při jeho debutu v Copper World Indy 200ve Phoenixu se kvalifikoval na 13. pozici, ale bohužel, po špatném odřazování mu nebylo dopřáno dokončit závod. Problém s převodovkou ho donutil zajet přímo do depa a závod skončit.

O tři týdny později skončil 18. v Twin Ring Motegi, ale v posledních devítí závodech má skvělých osm top 10 umístění. Což je fantastická úvodní sezona.

Fernandez vedl první polovinu závodu, opak ho po restartu vystřídal opět Rice, to bylo ve 148. kole Dlouho netrvalo a Fernandez se vrátil do čela ve 152. kole. Oba dva pak až do cíle mezi sebou bojovali, a pro posledních 48 kol se k nim ještě připojili Kanaan s Wheldonem.

Toto vítězství zde bylo netěsnější vůbec ve své historii tratě a celkově devíté nejtěsnější v historii seriálu IRL IndyCar.

Wheldon (Andretti Green Racing) také zůstává ve hře o titul. Nováček roku 2003 je v současné době třetí v průběžném pořadí, kdy má na svém kontě 346 bodů, což znamená ztrátu na Roceno 37 bodů a na Kanaana 87 bodů.

Matsuura, držitel nejlepšího nováčka při závodě 500 mil Indianapolisu tzv. Bank One Indianapolis Rookie of the Year, zaznamenal své nejlepší umístění od devátého místa, jenž zajel v červnu na Nashville. V Kentucky dojel do cíle na čtvrté pozici.

Dalším závod je na programu již tuto neděli, jenž se pojede Honda Indy 225 na 1 míle dlouhém oválu v Pikes Peak International Raceway.



Vytisknout

Diskuze: Kentucky: Fernandez vyhrál první závod IRL IndyCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Denver: Bourdais vyhrál i v Denveru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud