Denver: Bourdais vyhrál i v Denveru

ar1, 16. srpna 2004, 12:22 Google+

Vedoucí jezdec šampionátu Champ Car World Series překonal hodiny v první zatáčce závodu a v průběhu závodu se probojoval startovním polem až na vedoucí pozici, na které projel i cílem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Bourdais v neděli v Denveru ukázal světu, že jeho stávající pozice v šampionátu není náhodná. Hned v úvodu závodu učinil chybu, za kterou zaplatil smykem v první zatáčce, propadl se startovním polem a v průběhu zbývajících kol závodu se propracoval až na vedoucí pozici, kde také po závodě skončil. Bourdais si tak vybojoval již páté vítězství letošní sezony a celkově osmé. Průběžné pořadí tak suverénně vede s náskokem 56 bodů nad druhým jezdcem, jímž je jeho týmový kolega Bruno Junqueira z týmu Newman – Haas Racing.

Ironicky, oba jezdci týmu Newman – Haas Racing jeli do první úzké zatáčky vedle sebe a tuto situaci jasně nezvládli. Junqueira měl lepší start než držitel pole-position Bourdais, ale oba vozy se prostě do této první zatáčky nemohli vlézt. Následek byl jasný. Lehčí kontakt s Bourdaisem a následný smyk.

Junqueira se tak chopil vedení a za záda se mu dostal Paul Tracy s vozem týmu Forsythe Championship Racing. Bourdais spadl až na 13. pozici. Ihned se dal do stíhání jezdců jedoucích před ním. Za prvních deset kol se dostal již na osmou pozici a do prvních zastávek v boxech již byl na pátém místě.

Při prvních zastávkách byla k vidění změna ve vedení závodu, když Tracy byl schopen jet na stávající palivo ještě dalších 40. kol oproti Junqueirovi.

Mario Dominguez jel na čtvrté pozici a následně po předjetí Junqueiy se dostal dokonce na druhou pozici za v té době vedoucího Tracyho. Junqueira měl v této době problémy se svým vozem. Bourdais útočil po výjezdu z boxů na před ním jedoucího Oriola Serviu (Dále Dožne Racing), čímž se posunul na čtvrtou pozici. Následně Junqueira opět chyboval v první zatáčce a vyjel v 55. kole z tratě, ale udržel se sice s 11 sekundovým mankem za vedoucím Tracym.

V 73. kole havaroval Ryan Hunter-Reay, když roztočil svůj vůz.

Tracy a Dominguez jezdili těsně před Bourdaisem až do restartu v 79. kole. Tato situace však dlouho nevydržela. Bourdais po restartu nasadil na Domingueze, kterého se mu v první zatáčce natěsno podařilo předjet. Bourdais v tuto chvíli jel na fantastické druhé pozici. O dvě kola později se Bourdais na brzdy dostal za Tracyho, čímž smazal jeho náskok. A v deváté zatáčce přišla Francouzova chvíle. Pokusil se zaútočit na Tracyho, což se mu povedlo.

Bourdais ještě zaútočil na nejrychlejší kolo v závodě a zaslouženě opět vyhrál. Tracy se musel spokojit se druhou pozici a pódium doplnil na třetí pozici Junqueira.

Dominguez nakonec skončil na čtvrté pozici a Servia dojel až šestý. Před něj se ještě dostal AJ. Allmendinger s vozem týmu RuSPORT.

Příští závod se pojede za 14 dní, tedy 29. srpna 2004 v kanadském Montrealu. Závod bude hostit okruh Gillese Villneuvea v Montrealu.

Foto: Michael Levitt, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Denver: Bourdais vyhrál i v Denveru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rice, Buddy

Rice vyhrál páté MBNA Pole letošní sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud