Fernandez po dvou chybách až dvanáctý

ar1, 2. srpna 2004, 04:23 Google+

Pro Adriana Fernadeze probíhala bitva v Michigan International Speedway ne na závodní dráze, ale v boxech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meira, Vitor

Meira, Vitor | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Fernandez byl zapojen do dvou nehod, které se udály v prostoru pit lane. První nehoda se udála ve 126. kole, kdy se Fernandez pohyboval na sedmé pozici, kdy se potkal s Vitorem Meirou. Stalo se to právě v době, kdy Fernandez z boxu vyjížděl a Meira v tu chvíli zajížděl.
Fernandez si takto poškodil své přední křídlo a musel o dvě kola později znovu do boxů, kde mu jej mechanici vyměnili.

Druhý incident se stal ve 158. kole, kdy zajížděl na svoji poslední zastávku v boxech. V tuto dobu jezdil na třetí pozici, při nájezdu do boxu se jeho vůz roztočil a srazil mechanika jeho kolegy ze sesterského týmu Super Aguri Fernandez Racing Rhodii Griffithse. Ten sice byl schopen závod dokončit, ale vedení závodu jej raději nechalo převést do nemocnice na vyšetření krku. Na bolesti v krku si mechanik také stěžoval. Fernandez navíc dostal od vedení závodu penalizaci v podobě stop and go. Nakonec závod dokončil na 12. pozici.

Adrian Fernandez, #5 Quaker State/Telmex/Tecate Panoz G Force/Honda/Firestone:

„Byl to hrozný den, bylo to neskutečné, protože jsme měli opravdu dobré auto. Na trati jsem bojoval dobře, předjížděl jsem, což bylo skvělé. Při prvních zastávkách v boxech jsem měl nehodu s Meirou. Potom, když jsem jel na třetí pozici, zajížděl jsem do boxů pod žlutou vlajkou velmi uspěchaně, zadupnul jsem brzdu a to mě roztočilo. Trefil jsem jednoho z mých hochů – Rhodii Griffitse – přední stranou vozu. Tím jsem také posunul Kosukovu zastávku v boxech. Obdržel jsem penalizaci, což bylo správné. Dvě neskutečné chyby, musím se z toho poučit.“

Fernandez Racing
Foto: IMS Photo Ron McQueeney
Vytisknout

Diskuze: Fernandez po dvou chybách až dvanáctý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rice, Buddy

Michigan: Rice natěsno první v cíli před Kanaanem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud