Pohled do věštící koule II.

Petr Stejskal, 6. dubna 2004, 13:38 Google+

Pokračujeme v dalších pohledech do nadcházející nové sezony ChampCar 2004...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Haberfeld, Mario

Haberfeld, Mario | foto: Mi-Jack Conquest Racing

Sdílejte článek

MiJack/Conquest Racing

Justin Wilson - Lola - Ford - MiJack
Alex Sperafico - Reynard - Ford - MiJack

Eric Bachelart pro letošek nasadí dva vozy zcela pod taktovkou svého týmu (loni připravoval jeden vůz pro tým Emmersona Fittipaldiho). Bude to poněkud nezvyklá situace, kdy jeden jezdec pojede s šasi Lola, a druhý s šasi Reynard, ale podle Bachelarta se jedná o standardní proces vývoje. Pro příští rok prý plánuje nasazení obou vozů s šasi Lola.

Justin Wilson po dlouhém hledání nalezl nakonec domov v ChampCar, a uvidíme co zde dokáže. MiJack/Conquest loni předvedl, že umí připravit kvalitní vůz, když Haberfeld se starším Reynardem častokrát proháněl Loly mnohem zkušenějších týmů, a tak by první sezóna pro Wilsona mohla být docela příjemná, a řadil bych ho mezi hlavní kandidáty na titul nováčka roku.

Novým tymovým kolegou mladého Brita bude Alex Sperafico, který se loni také několikrát objevil v ChampCar, avšak s vozem týmu Dale Coyne jako náhradník za Gualtera Sallese. Nijak nezazářil, ale ani si neudělal ostudu. Místo v týmu Conquest by pro něj mohlo být šancí ukázat, že dovede také dobře závodit, jako to udělal loni Haberfeld (kterého také nepředcházela přiliš dobrá pověst před sezónou v ChampCar, avšak po dobrých výkonech u Conquestu jeho renomé narostlo)


RuSPORT

A.J. Allmendinger - Lola - Ford - BG Products, Red Bull
Michel Jourdain - Lola - Ford - Gigante

RuSPORT je novým týmem v ChampCar, avšak má za sebou impresivní představení z loňské sezóny, kdy vstoupil do formule Toyota Atlantic, ale naprosto deklasoval všechny soupeře a Allmendinger se stal šampiónem. Tým se rozhodl pokročit o stupínek výše a postoupil s Allmendingerem do ChampCar. Pokud se týmu bude dařit jako v loňské sezóně, tak bude A.J. určitě patřit k jasným kandidátům na titul nováčka roku.

V původním plánu bylo v letošním roce nasadit pouze jeden vůz, a v příštím roce případně přidat druhý, avšak když se objevila příležitost získat do týmu Michela Jourdaina a Gigante, Carl Russo neváhal. Jourdain tak zde našel nový domov po odchodu týmu Rahal do IRL. Tým tak získal nejen nemalý sponzorský příspěvek od mexického řetězce supermarketů Gigante, ale také velmi zkušeného jezdce, který bude pro tým v jejich prvním roce účinkování obrovským přínosem. Pokud by se k Jourdainovi přidalo i hodně štěstí, mohl by i útočit na titul, ale v novém týmu to není nic jendoduchého.


Dale Coyne Racing

? Michael Keohane - Lola - Ford - ?
? Oriol Servia - Lola - Ford - ?

Dale Coyne potvrdil, že i v letošním roce nasadí do šampionátu dva vozy. Kdo bude za jejich volantem však zatím jasné není, a měli bychom se to dozvědět v nejbližších dnech.

Již poměrně dlouho se spekuluje, že jedním z jezdců bude Ir Michael Keohane, a druhý vůz by mohl řídit prakticky kdokoliv (mluví se ale i o Oriolu Serviovi). Vše se ale může kdykoliv změnit a hlavní roli zde zřejmě budou hrát peníze.

Dale Coyne tak trochu připomíná Minardi F1 - neustále zápasí s nedostatkem finačních prostředků, každý rok má jiné jezdce, prakticky neustále jsou jeho jezdci poslední, avšak stále se účastní šampionátu. Od jezdců tohoto týmu bych ani letos nečekal žádné zázraky, ale je možné že se tu také objeví nová hvězda...

Kevin Kalkhoven slíbil na start sezóny v Long Beach 18 vozů. Zatím máme potvrzeno 17. Kdo bude tím osmnáctým ? Podle posledních zpráv by jím mohl být tým Derricka Walkera, který prý nakonec našel potřebné financne a měl by nasadit do letošní sezóny jeden vůz zřejmě s Mario Haberfeldem za volantem.

Dalším horkým favoritem na místo 18. jezdce je tým Emmersona Fittipaldiho. Emmo několikrát prohlásil, že jeho jasným cílem je se letos znovu objevit na startu, ale zatím nic nebylo potvrzeno. Před několika týdny se hodně nahlas mluvilo o tom že Emmo nasadí Argentince Gastona Mazzacaneho, ale vše nakonec utichlo.

Derrick Walker by prý svůj "návrat" do ChampCar mohl oznámit již tento týden. Internetový magazín Autoweek zmiňuje mezi možnými kandidáty na místo jezdce i Tomáše Engeho, a tak by toto oznámení mohlo být zajímavé i pro české fanoušky...
Vytisknout

Diskuze: Pohled do věštící koule II.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Justin Wilson debutoval v Homesteadu - anotační foto

Justin Wilson debutoval v Homesteadu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud