Long Beach: Kalendář závodů 2004

Petr Stejskal, 12. března 2004, 21:30 Google+

Mimo představení týmů a jezdců se v Long Beach odehrála i další významná oznámení, o kterých se stojí zmínit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Haberfeld, Mario

Haberfeld, Mario | foto: Mi-Jack Conquest Racing

Sdílejte článek

Mají totiž velký vliv na podobu série v letošním roce.

Kalendář závodů
Paul Gentillozi jako jeden z vlastníků série představil "finální" podobu kalendáře pro letošní rok. Pojede se celkem 16 závodů, z nich již pouze jeden bude na oválu (Milwaukee Mile) a zbytek budou závodní tratě nebo dočasné okruhy postavené v městkých ulicích.

Champ Cars zavítají znovu na několika velmi dobře známých míst v USA (Laguna Seca, Long Beach, Road America), v kalendáři zůstaly také všechny tři úspěšné kanadské závody (Toronto, Vancouver, Montreal), oblíbené mexické závody (Monterrey a Mexico City) i zastávka na australském kontinentu (Surfers Paradise). Přibyla jedna novinka, a tou je závod v Jižní Korei v ulicích Seolu. V jednaní jsou ještě dva závody - jeden v září a také finální závod sezóny v listopadu - říká se že by prvním mohl být závod v Jižní Africe a vrcholem sezóny by měl být závod v ulicích Las Vegas.

18. dubna – Long Beach, California – městský okruh
23. května – Monterrey, Mexico – závodní okruh
5. června – The Milwaukee Mile – ovál
20. června – Portland International Raceway – závodní okruh
3. července – Cleveland, Ohio - závodní okruh
11. července – Toronto, Ontario, Canada – městký okruh
25. července – Vancouver, British Columbia, Canada – městký okruh
8. srpna – Road America – závodní okruh
15. srpna – Denver, Colorado – městký okruh
29. srpen – Montreal, Quebec, Canada – závodní okruh
12. září – Mazda Raceway Laguna Seca – závodní okruh
Září - TBA
17. října – Seoul, South Korea – městký okruh
24. října – Surfers Paradise, Australia – městký okruh
7. listopadu – Mexico City, Mexico – závodní okruh
Listopad – TBA

TV
V Americe ChampCar vysílá SpikeTV a HDNet. Každý závod bude vysílán v neděli v 16.00. HDnet bude možné přijímat i přes internet, údajně za poplatek okolo 10$ za rok. Pro Američany to bude dobrá zpráva, protože SpikeTV je dostupná v prakticky 80% kabelových přípojek v zemi.

Další televizí, která by měla ChampCar vysílat, je TV Azteca, a údajně bude vysílat všechny závody live! TV Azteca je dostupná především v Latinské Americe.

Bohužel nebyly oznámeny žádné detaily týkající se evropských programů, ale prý se na tomto problému tvrdě pracuje. Je pravděpodobné, že se ChampCar vrátí na obrazovky Eurosportu, stejnětak jako na obrazovky nektěrých dalších stanic (loni např. ChampCar vysílala francouzská AB Moteurs).


Nová líheň talentů - Formula BMW USA
BMW of North America oznámilo založení nové formulové série - Formula BMW USA Championship. Tato série představuje jeden ze základních stupňů při výuce nových talentů, jedná se totiž o poměrně finančně nenáročné řešení.

Celkem se pojede 7 dvojzávodů, první bude 31. května nedaleko vedení BMW USA v Lime Rock Park. Další dva závody se pojedou v součinnosti se závody F1 v Kanadě a v USA a poslední 4 závody budou doprovázet závody ChampCar v Clevelandu, Road America, Denveru a Laguna Seca.

BMW má pro ceny připraveno více než 500 000 $ a zároveň jsou připraveny peníze na další příspěvky.

Monopost, se kterým budou týmy závodit, je poháněn 4-válcem BMW o výkonu 140 koní a dosahuje maximálních rychlostí okolo 140 mil za hodinu.

Několik dalších novinek:
- Push-to-pass - každý monopost Champ Car bude nyní vybaven tlačítkem, který umožní jezdci na krátkou dobu zvýšit výkon motoru asi o 50 koní. Během jednoho závodu bude moci jezdec užít toto zvýšení výkonu maximálně po dobu 60 sekund.
- závody budou nyní zkráceny na maximální délku 1h 45m (oproti loňským 2h)
- týmy mohou během závodu pracovat pouze na viditelných částech vozu
- kódování rádiového přenosu mezi jezdcem a týmem je zakázáno
- pokud jezdec způsobí nehodu, bude okamžitě vyloučen ze závodu
Season Premiere v Long Beach opravdu přinesla mnoho novinek, jak organizátoři slibovali, a nyní je naprosto jasné, že zde bude Champ Car World Series i v roce 2004. Bylo představeno několik nových přírustků do série, jak z řad jezdců, tak sponzorů, i několik nových změn v regulích. A tak nyní už jenom můžeme čekat až se v Long Beach ozve - "Gentlemans, start your engines !".
Vytisknout

Diskuze: Long Beach: Kalendář závodů 2004

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Monteiro, Tiago

Preview sezony Champ Car 2004

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud