Shrnutí prvních testů IndyCar + FOTOGALERIE

iM3, 26. února 2010, 18:49 Google+

Od středy do čtvrtka probíhaly první oficiální testy série IndyCar na okruhu Barber Motorsports Park. První náznak blížící se sezóny provázelo chladné počasí, ve čtvrtek byl dokonce dopolední trénink kvůli nízkým teplotám zrušen. Testy zcela ovládly monoposty stáje Penske v čele s Willem Powerem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
de Silvestro, Simone

de Silvestro, Simone | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Při pohledu na výsledkovou tabulku kombinovaných časů z obou dnů nepřinesl téměř žádné překvapení. Na špici zůstaly monoposty Penske a Ganassi, resp. Scott Dixon. Dario Franchitti se trápil, ve čtvrtek dokonce po třech kolech havaroval a nedobrovolně z testů odstoupil. „Asi mi došel talent,“ vtipkoval úřadující šampión.

První tři místa patří týmu Penske v pořadí Will Power, Helio Castroneves a Ryan Briscoe. Na čtvrtém místě skončil Scott Dixon se ztrátou necelých dvou desetin vteřiny. Páté místo obsadil Justin Wilson, jenž potvrdil své kvality okruhového jezdce a zlepšil náladu týmu Dreyer & Reinbold Racing, kde se všichni těší na novou sezónu a snad i první vítězství od roku 2000. Nezaostal ani týmový kolega Mike Conway, jenž zajel sedmý nejrychlejší čas.

Překvapil Takuma Sato, seznamování s monopostem dallara u něj proběhlo na výbornou a prakticky od počátku patřil mezi špičku, což potvrdil pátým místem celkově.

Zklamání a slabá výkonnost přetrvává u Andretti Autosport. Nejlepším jezdcem čtyřčlenného týmu byl Marco Andretti, ale o spokojenosti z osmého místa nemůže být řeč. Týmoví kolegové to nedopracovali příliš daleko – Tony Kanaan (12.), Ryan Hunter-Reay (14.), Danica Patrick (18). Deváté místo patří Hideki Mutohovi a týmu Newman Haas Lanigan Racing. Do první desítky se překvapivě protlačil nováček Mario Romancini s týmem Conquest Racing.

Vytisknout

Diskuze: Shrnutí prvních testů IndyCar + FOTOGALERIE

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rahal, Graham

Smutný příběh Grahama Rahala

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud