Dario Franchitti v titul nedoufal

iM3, 13. října 2009, 17:15 Google+

Dario Franchitti po zisku titulu uvedl, že nepředpokládal návrat do IndyCar na tak vysoké úrovni a už vůbec si nemyslel, že se mu podaří získat titul šampióna.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Po nepovedené sezóně v NASCAR přijal nabídku od Chipa Ganassiho. Po celou sezónu se pohyboval na špici startovního pole a bojoval o vítězství. Tuto sobotu si pátým vítězstvím zajistil druhý titul v IndyCar.

„Nemyslel jsem si, že rok po svém návratu vyhraji pět závodů i šampionát,“ řekl Franchitti. „Věděl jsem o výborném zázemí, kterým disponuje stáj Target Chip Ganassi Racing, otázkou ale bylo, zdali od počátku dokáži závodit na vysoké úrovni.“

Největšími soupeři mu byli týmový kolega Scott Dixon a Ryan Briscoe ze stáje Penske. „Scott je lepším jezdcem než byl v roce 2007 a Ryan na nás dorážel každý závodní víkend. Samozřejmě byli i jiní, kteří dokázali vyhrát (Castroneves a Wilson pozn. red.), ale Scott s Ryanem tu byli pořád,“ pokračoval Franchittim.

„Vítězstvím v Long Beach, druhém závodě sezóny, jsem si uvědomil, že na to mám.“
Sezónu 2009 zakončil vítězstvím a oslavou titulu, jehož si podle vlastních slov váží víc než toho prvního. „Rok 2007 byl satisfakcí, ale letošní prvenství je mnohem sladší, protože jsme všichni pohromadě a máme různorodý kalendář,“ narážel Franchitti na sjednocení CCWS a IndyCar.

Franchitti vzpomínal i na rozhovor s Ganassim, kde probírali možný návrat do IndyCar. „V Detroitu jsme se sešli a hodně na mě tlačil otázkami proč se chci vrátit a jestli budu schopen odvádět stoprocentní výkon.“
Vytisknout

Diskuze: Dario Franchitti v titul nedoufal

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Franchitti: Jsem sakra šťastný

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud