Do Long Beach míří 20 jezdců

iM3, 14. dubna 2008, 14:40 Google+

Rozlučkový závod série Champ Car v ulicích Long Beach láká mnoho týmů a pilotů, zatím jich je přihlášeno dvacet, což je více, než při loňských závodech seriálu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pagenaud, Simon

Pagenaud, Simon | foto: Walker Racing

Sdílejte článek

Prezident okruhu Jim Michaelian lákal diváky i na Danicu Patrik, Helia Castronevese nebo Marca Andrettiho. Ovšem IndyCar má své povinnosti v Japonsku a je zcela nepravděpodobné, že by se někdo z nich vydal druhý den závodit do Long Beach.

I tak může být Michaelin s účastí spokojen, dvacet pilotů včetně šampióna roku 1996 Jimmyho Vassera se postaví na start jednoho z nejslavnějších závodů v USA. „Jsme rádi z toho, jak se věci mají. Graham Rahal vyhrál první závod a v Americe se stal novou senzací. Celou reklamní kampaň jsme postavili na něm. Jeho otec Bobby bude hlavním traťovým maršálem,“ řekl Michaelian.

Další hvězdou závodu by mohl být Paul Tracy, přestože nemá ještě sedačku jistou. Kanadský šampión doufá, že Gerry Forsythe mu poskytne monopost. „Očekávám vyřešení naších rozdílných názorů, které nás uspokojí,“ řekl Tracy.

Do Champ Car se vrátí i Alex Tagliani s monopostem Derricka Walkera. Walker původně plánoval nasazovat jeden vůz v sérii Atlantic pro syna Nigela Mansella, nicméně v Long Beach udělal výjimku.

Týmy HVM a Minardi spojí síly a připraví panozy pro Ernesta Visa, Roberta Morena a Nelsona Philippeho. Právě devětačtyřicetiletý Moreno má s monopostem Champ Car nejvíce zkušeností, jelikož stáj u jeho vývoje.
Vytisknout

Diskuze: Do Long Beach míří 20 jezdců

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Co se stalo Di Restovi?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud