Panther Racing si vybral

Daniel Šupa, 19. října 2003, 00:05 Google+

Stáj Pennzoil Panther Racing má již pro příští sezonu potvrzeného pilota. Stal se jím Tomas Scheckter.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Syn exmistra světa Formule 1 Jody Schecktera podepsal dvouletou smlouvu s jednou z nejúspěšnějších stájí vedenou Johnem Barnesem. V kokpitu vystřídá Sama Hornishe Jr., který ve žlutých barvách vyhrál dva předchozí šampionáty a v letošním roce byl do samého závěru v boji o titul šampiona. Hornish Jr. směřuje do konkurenčního týmu Penske.

„V okamžiku, kdy mi Sam řekl, že odchází, věděl jsem, koho chci získat. Hodně dlouho jsme letos nebyli schopni zvítězit a já si říkal, že tohle je hoch, který to pro nás dokáže,“ osvětlil začátek jednání Barnes. Nutno dodat, že v závěru sezony byl Hornish Jr. opět výborný a zvítězil ve třech z šesti závěrečných podniků seriálu.

Týmový kolega Schecktera letošní šampion Scott Dixon, zvítězil také třikrát, ale pro mladého Jihoafričana byla sezona v týmu Chip Ganassi Racing zklamáním. Nedosáhl jediného vítězství přesto, že skončil v Top10 ve dvou třetinách závodů.

Nový zaměstnavatel byl nejvyhledávanějším týmem startovního pole a Scheckter si nabídky náležitě cenní. „Nemohu se dočkat, jejich vůz je špičkový, ti chlapi umí dělat perfektní práci! Nemohu se dočkat, až nastartujeme,“ prohlásil Scheckter.

Barnes ještě prohlásil, že jeho zájmem je postavit v příští sezoně na start i druhý vůz týmu a nezapomínejme, že jedním z jezdců, kteří monopost stáje Panther Racing testovali, byl i náš Tomáš Enge.

Vytisknout

Diskuze: Panther Racing si vybral

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nemohl jsem najít svůj box - anotační foto

Nemohl jsem najít svůj box

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud