Team Penske 2008 Preview

iM3, 25. března 2008, 08:00 Google+

SEASON PREVIEW: Rok 2007 se nezapíše do historie týmu Penske zlatým písmem. Sam Hornish a Helio Castroneves od první třetiny sezóny nepatřili mezi kandidáty na titul a po vítězném roce 2006 tak následoval pád. Co čeká červenobílé monoposty letos?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Briscoe, Ryan

Briscoe, Ryan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Hlavní událostí závěru sezóny byl odchod trojnásobného šampióna Sama Hornishe. Američan sice Penskemu z očí nezmizel (přesunul se do Penskeho týmu v NASCAR), ale kariéru v IndyCar ukončil. Jeho místo zaujal Ryan Briscoe, který si v IndyCar vedl velmi dobře, dokud roku 2005 těžce nehavaroval a musel si dát nucenou pauzu spojenou s nezájmem týmů angažovat tohoto nadějného Australana. Hvězdná stálice Helio Castroneves má před sebou sedmou sezónu. Přestože si loni vyjel rekordních sedm pole-position, vytěžil z nich pouze jedno vítězství v St. Petersburgu.

ROGER PENSKE - šéf týmu

Sezóna 2008 IndyCar série začne významnou událostí - spojením dvou formulových sérií. V týmu Penske jsme výborně naladěni. Máme hlad po úspěchu, jenž bude podporován pracovitými lidmi, Helio Castronevesem a nováčkem stáje Ryanem Briscoem.












HELIO CASTRONEVES

Datum narození: 10. 5. 1975
Místo narození: Sao Paulo, Brazílie
Bydliště: Cornelius, USA

Chci vyhrát šampionát a potřetí Indy 500. Tolikrát jsme byli blízko, obzvlášť v minulém roce. Nemuseli jsme zastavovat v boxech, ale pak začalo pršet. Je to o tom být ve správný čas na správném místě. Bohužel, my jsme byli na tom špatném. Nedá se to předvídat. Je nutné pokračovat v tvrdé práci.













RYAN BRISCOE
Datum narození: 24. 9. 1981
Místo narození: Sydney, Austrálie
Bydliště: Coral Gables, USA

Je to pro mne vzrušující období. Má aklimatizace do týmu Penske proběhla skvěle. Odjeli jsme pár výborných testů. S mým inženýrem Tomem Germanem a mechaniky se mi výborně pracovalo. V týmu se cítím pohodlně, je zde cítit obrovská motivace. Mám v plánu ze sebe vydat maximum. Chci se nadále zlepšovat, protože v IndyCar se máte stále co učit.

TEAM PENSKE
Čísla vozů: 3 - Castroneves, 6 - Briscoe
Týmový manažer: Tom Wurtz
Výkonný ředitel: Clive Howell
Závodní inženýři: R. Ruzewski (3), T. German (6)
Šéfmechanik: R. Rinaman (3), M. Jonsson (6)


2007 REVIEW

Starty: 34
Vítězství: 2
TOP 5: 14
TOP 10: 23
Pole-position: 7
Kol ve vedení: 735
Počet dojezdů do cíle: 26
Vytisknout

Diskuze: Team Penske 2008 Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

DTM ukončilo svůj první letošní test

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud