Luca Filippi, Formule 1 a Ferrari

Pavel Stavebník, 21. září 2007, 08:33 Google+

V italských a následně i evropských médiích se objevila informace o zájmu Scuderie Ferrari o mladého italského jezdce týmu Super Nova. Luca Filippi se prosadil v ostré konkurenci vrstevníků a aktuálně mu patří před posledním závodem seriálu GP2 třetí příčka v hodnocení jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
filippi, luca

filippi, luca | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Loňské personální změny ve Ferrari by se daly označit za "proitalské" a případné angažmá italského jezdce je dalším logickým krokem. Luca Filippi je spojován s pozicí testovacího jezdce a na apeninském poloostrově se bere tato informace jako hotová věc.

Vítěz prvního závodu v Bahrajnu měl slabší střední část sezony, ale v posledních závodech se opětovně umisťoval na stupních vítězů. Je logické, že o možném přestupu do F1 bude jednat s více týmy. A to i přesto, že Ferrari je magickou stájí a má proti konkurenci o něco výhodnější kredit.

Za mladým jezdcem totiž stojí silný finanční partner, rodinná společnost Nord Diesel, která je v Severní Itálii koncesionářem nákladních automobilů Volvo. Se slušným finančním zázemím by mohl být proto zajímavý i pro týmy, jež by byly ochotny Lucovi svěřit i závodní vůz.

 

Vytisknout

Diskuze: Luca Filippi, Formule 1 a Ferrari

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Audi chce sebrat Mercedesu poslední naději

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud