Kentucky: Hornish jr. s přehledem zvítězil

ar1, 18. srpna 2003, 16:55 Google+

Včerejší závod Belterra Casino Indy 300 s přehledem vyhrál Sam Hornish jr, když dokázal...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

s přehledem vést 181 z 200 kol.

Hornish zvítězil v závodě Grand Prix letos poprvé a také poprvé od svého posledního vítězství, které získal v roce 2002 v Chicagoland Speedway. Také jeho vítězství znamená první vítěznou trofej pro motor Chevrolet.

Hornistovi se také povedlo zajet nový rychlostní rekord, když zvládnul jet závod s průměrnou rychlostí 197,897 mil za hodinu. Poslední rekord držel Alex Barron, který dosáhl rychlosti 180,917 mil za hodinu letos v červenci na ovále Michigan International Speedway.

“Auto bylo docela snadné řídit, snažil jsem se udržet vedení tak dlouho, jak jen to šlo. Snažili jsme se soustředit na výsledek po celý den.“

“Chceme se soustředit na to, jak vyhrát letošní šampionát. Vím, bude se o to ucházet více lidí, ale náš tým pracoval tvrdě celý rok.“

“Loni jsme vyhráli pět závodů. Není to stejné, jako když jsme teď vyhráli náš letošní první. Nejsme někdo, kdo náhodně přišel, dostal nový motor a vyhrál,“ prohlásil po závodě Hornish jr.

V jednu chvíli Hornish jr. a Dixon předjeli celé pole a drželi si od ostatních minimálně jednokolový náskok. Třetí v cíli Bryan Herta se na chvíli mohl vrátil do vedení a to v okamžiku, když oba vedoucí závodníci zajeli při žluté fázi do boxů na výměnu pneumatik a dotankování.

Nakonec jenom tito tři jezdci dojeli do cíle s plným počtem kol.

13. podnik letošního šampionátu se uskuteční 24. srpna 2003 jako Grand Prix Firestone Indy 225.

Vytisknout

Diskuze: Kentucky: Hornish jr. s přehledem zvítězil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kalendář pro sezonu 2004 byl představen - anotační foto

Kalendář pro sezonu 2004 byl představen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud