Kentucky: Hornish letos poprvé na Pole position

ar1, 17. srpna 2003, 04:26 Google+

Dvojnásobný šampión seriálu IRL IndyCar Sam Hornish junior získal včera své letošní první Pole position na nedělní...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

závod Belterra Casino Indy 300 na ovále Kentucky Speedway.

Hornish junior si tak rozšířil počet dosažených Pole position ve své kariéře na tři. Ty předchozí získal v roce 2002 v závodech na oválech v Homesteadu-Miami Speedway a Chicagoland Speedway. Zároveň také tyto dva závody vyhrál. Včerejším Pole position také vlastně získal letošní první Pole pro motory Chevrolet.

Hornish junior řídí, jak jistě víte vůz č. 4 Dallara Chevrolet týmu Penzoil Panther Team, který s rychlostí 219,614 mil za hodinu dokázal zdolat 1,5 míle dlouhý ovál v Kentucky Speedway za skvělých 24,2608 sekundy.

“Jsme opravdu velmi potěšeni tímto výsledkem,“ řekl Hornish, jenž letos nejlépe startoval ze třetí pozice v závodě v Homesteadu a Richmondu. “Moc jsme nepracovali na kvalifikačním nastavení, spíše jsme připravovali vůz na závod. Myslím si, že máme lepší vůz na závod než na kvalifikaci.“

“No, uvidíme, jak to dopadne zítra.“



Druhý v kvalifikaci skončil s časem 24,2891s Scott Dixon s vozem č. 9 Panoz G Force Toyota týmu Target Chip Ganassi, který zajel svůj nejlepší čas s průměrnou rychlostí 219,358 mil za hodinu. Dvojnásobný vítěz závodu 500 mil Indianapolisu a vítěz posledního závodu v Gateway Helio Castroneves dojel se třetím nejrychlejším časem na třetí pozici. Castroneves bude do nedělního závodu startovat s vozem č. 3 Dallara Toyota týmu Marlboro Penske.

Letošní vítěz 500 mil Indianapolisu Gil de Ferran se kvalifikoval na druhém vozu týmu Marlboro Penske na čtvrté pozici, když se svým vozem zajel čas 24,2958s. Dobrou startovní pozici v neděli zažije nováček soutěže Grag Ray, který bude s vozem Panoz G Force Honda týmu TrimSpa Racing startovat z páté pozice.

Zajímavostí je, že v této kvalifikaci 20 jezdců od sebe dělí rozdíl jen 0,5367 sekundy, což je netěsnější startovní pole v historii IRL IndyCar. Poslední takovýto podobný těsný rozdíl byl zaznamenán v roce 1999 v závodě v Atlantě, kde 25 jezdců dělilo 0,620 sekundy.

Vitor Meira s vozem č. 2 Dallara Chevrolet týmu Menards John Manville havaroval ve druhé zatáčce během tréninku, kdy si zlomil pravé zápěstí. Po havárii byl v péči hlavního lékaře soutěže Dr. Hanryho Bocka. Tým jejich vůz stáhl ze závodu.


Vytisknout

Diskuze: Kentucky: Hornish letos poprvé na Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nürburgring II: Noční SP svědčilo jezdcům Audi - anotační foto

Nürburgring II: Noční SP svědčilo jezdcům Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud