Michigan: Barron vyhrál nejrychlejší závod IRL

ar1, 28. července 2003, 16:31 Google+

V neděli zvítězil Alex Barron ve vůbec nejrychlejším závodě v historii seriálu IRL IndyCar, který se jel jako Firestone...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

400 na ovále Michigan Int. Speedway.

Barron s vozem č. 21 Hollywood Mo Nunn Racing Panoz G Force/Toyota/Firestone zvítězil také s vůbec nejtěsnějším rozdílem před druhým jezdcem Samem Hornishem juniorem, kterému jeho první letošní vítězství uteklo o malinkatý vlásek, přesněji o 0,121s.

Barron přitom o minulém víkendu nastoupil do vozu týmu Mo Nunn Racing teprve ve druhém závodě, neboť nahradil zraněného Felipe Giaffoneho, který utrpěl zranění 6. června v závodě v Kansasu.

Zároveň je to Barronovo druhé vítězství v seriálu IRL IndyCar. Poprvé zvítězil loni v závodě v Nashville.

Sam Hornish junior vedl nejvíce kol v závodě, tedy 121, než ho v posledním překonal právě Barron. Barron se ujal vedení v zatáčce č. 4 a o malou délku nosu vozu předjel na cílové rovince Hornishe juniora.

Přitom, v posledních 30 kolech měli šanci na vítězství tito jezdci: Barron, Hornish, Tomas Scheckter, Scott Sharp, Scott Dixon, Tora Takagi a Gil de Ferran. Nejlépe z toho vyšla právě dvojice Barron – Hornish jr.

“Myslím, že on (Hornish jr.) jel poslední čtyři až pět kol na své maximum,“ řekl Barron. “Poslední dvě kola se mi zdálo, že trochu zpomalil, čehož jsme využil ve 4. zatáčce. Potom jsem se jen držel jeho vozu a v cíli ho překonal. To je vče, co jsem potřeboval“

Barron byl dokonce v závodě blízko odstoupení, když se ve 164. kole dostal do kontaktu s Thomasem Scheckterem, díky čemuž se roztočil. Naštěstí se dokázal vyhnout zdi, takže svůj vůz nepoškodil. Po vyjetí safety caru se zařadil do skupiny jezdců a mohl pokračovat v bitvě. To byl jeden z celkových čtyř incidentů na trati v průběhu tohoto závodu.

Třetí do cíle dojel Thomas Scheckter, čtvrtý Sčoty Sharp a pátý Sčoty Dixon.
Vytisknout

Diskuze: Michigan: Barron vyhrál nejrychlejší závod IRL

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Historický úspěch týmu MENX - anotační foto

Historický úspěch týmu MENX

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud