Felipe Giaffone mimo hru

Daniel Šupa, 8. července 2003, 11:15 Google+

Po nedělní kolizi s Danem Wheldonem a následné havárii byl Felipe Giaffone převezen do nemocnice. Zranění nejsou životu nebezpečná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jezdec stáje Hollywood Mo Nunn Racing bojoval při nedělním závodě 300 mil Kansasu s Danem Wheldonem z týmu Andretti Green Racing. V 56. kole se Felipe pokusil ve druhé zatáčce soupeře podjet, ale po kontaktu obou monopostů došlo k havárii, ze které vyšel bez zranění pouze Wheldon.

Giaffone byl ihned helikoptérou převezen do kansaské nemocnice, kde byl jeho zdravotní stav stabilizován. Při nehodě utrpěl jezdec zlomeninu stehenní a pánevní kosti. Chirurgickou operaci však hned v neděli nepodstoupil, neboť se jednalo o převozu do jiného lékařského zařízení.

Nakonec byl jezdec skutečně převezen k ortopedickému chirurgovi Dr. Kevinu Scheidovi do Indianapolis. Operace trvala 3 hodiny a s jejím výsledkem byl lékař spokojen. Jezdec by měl být převezen do domácího ošetření do konce týdne.

„Felipe se pokusil jet vnitřní stopou a dotkli jsme se. Bohužel jsme oba havarovali,“ vysvětlil příčinu nehody její druhý účastník Dan Wheldon.

S nejvyšší pravděpodobností se již v letošním roce Giaffone do kokpitu vozu Panoz G Force Toyota nevrátí. O jeho případném náhradníkovi jsme se zatím žádné informace nedozvěděli.

Vytisknout

Diskuze: Felipe Giaffone mimo hru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kansas: Herta zvítězil díky pit stop strategii - anotační foto

Kansas: Herta zvítězil díky pit stop strategii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud