F3000: Po čtyřtýdenní pauze další závod

ar1, 27. června 2003, 00:01 Google+

Mezinárodní mistrovství FIA F3000 se po čtyřtýdenní přestávce opět vrací do dění o mistrovské body. O tomto víkendu se šampionát dostane v německém Nürburgrinu…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

do své poloviny. Na startu nebude chybět ani český jezdec Jaroslav Janiš, momentálně šestý jezdec průběžného pořadí. 19letý olomoucký rodák využil dlouhou pauzu ke startu v českém okruhovém mistrovství a také k týdenní dovolené u moře. Sám prohlásil, že to bylo jeho první dovolená za posledních 10 let.

Šampionát zatím dominantním způsobem vede mladý Švéd Bjorn Wirdheim s 36 body, po kterém pokukují draft manažeři F1ových týmů již nyní. Tento jezdec hájí barvy týmuArden International. Druhý jezdec v pořadí Giorgio Pantano (Durango) a se stejným počtem bodů třetí Ricardo Sperafico (Coloni) na vedoucího může ztrácejí již dvacet bodů.


Nürburgring je okruh, který hostí další ročník závodu Grand Prix, který se zde v novodobé historii F1 a F3000 jezdí jako Grand Prix Evropy. Je to proto, že žádná země nesmí hostit dvakrát v jedné sezoně závod Grand Prix na svém území pod svým národním jménem. Proto můžeme v kalendáři najít Grand Prix San Marina – Imola vs. Itálie – Monza, Francie – Magny Cours vs. Monaka – Monte Carlo a také Německa – Hockenheimring vs. Evropy – Nürburgring).

Nürburgring je rychlý a přitom technický okruh jak pro jezdce Formule 1, tak samozřejmě Formule 3000. Rychlost se zde střídá s technickými úseky, takže jezdec musí zvládnout obojí tak, aby oslavil úspěch.

A navíc pro českého diváka máme další dobrou zprávu. Přímý přenos závodu Formule 3000 z Nürburgringu bude opět vysílat TV Galaxie Sport a to v sobotu 28. června 2003 v 15,50.

Vytisknout

Diskuze: F3000: Po čtyřtýdenní pauze další závod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge bude pokračovat v amerických soubojích - anotační foto

Enge bude pokračovat v amerických soubojích

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud