Laguna Seca: Carpentier vítězí v Monterey

ar1, 16. června 2003, 03:13 Google+

Kanadský jezdec #32 Patrick Carpentier zvítězil po tuhém boji v sedmém závodě Grand Prix Monterey na okruhu v Laguna Seca. Carpentier od startu sváděl nejprve souboj s…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

týmovým kolegou Paulem Tracym a následně také s Brazilcem Brunem Junqueirou. Dnešní vítězství je jeho čtvrté v kariéře. “Byl to fantastický závod“, řekl Carpentier. “V závodě bylo několik nebezpečných událostí, ale nakonec se nám to povedlo. Paul na mne vyvíjel velký tlak, otázka pneumatik byla také sporná. Na startu Bruno Junqueira předběhl start a vyjel dříve, tak jsem myslel, že bude závod startérem zastaven, dupnul jsem na brzdu a Paul do mne ze zadu narazil. Auto jelo fantasticky a jsme z toho rádi“.

Bruno Junqueira měl malé problémy při prvním pit stopu, ale při druhém byl rychle odbaven a mohl se soustředit na stíhání vedoucí dvojky Carpentier – Tracy.


První polovina závodu se odehrávala v podobě souboje mezi jezdci týmu Forsythe Player´s, ale v druhém kole zastávek v boxech při dotankování, Tracy zachytil zadním kolem jednu s pneumatik v boxu Adriana Fernandéze a po nárazu na ní mu zadek auta poskočil. Díky tomu neměl dostatečnou akceleraci při výjezdu z boxu. V této chvíli již Junqueira dýchal oběma vozům Forsythe na záda.



Poté, když soupeřil s Carpentierem v druhé zatáčce, zablokoval přední kola, na kterých se vytvořily velké plošky, které výrazně omezily Tracyho jízdu. Proto musel znovu do boxu, kde mu tyto přední kola vyměnili. Stálo ho to dalších 20 sekund.

“Věděl jsem, že můj pit stop byl lepší, než Patrickův. Myslel jsem, že ho mám. Pak jsem se ho snažil v zatáčce předjet a musel jsem prudce brzdit. To způsobilo ty plošky na kolech. Potom jsem měl špatné řízení. Nevěděl jsem zda mám zastavit v boxech nebo pokračovat. Nakonec jsem se musel spokojit se třetím místem“.

Druhý tedy dokončil v těsném závěsu za Carpentierem Brazilec Bruno Junqueira .

Michel Jourdain junior bojoval ze zadních pozic, aby nakonec dokončil závod na skvělé čtvrté pozici. Tím si udržel svoji vedoucí pozici v průběžném hodnocení jezdců. Zatímco, Jourdain junior zajel skvělou jízdu v závodě, byl vlastně hodně zklamán, protože v kvalifikaci získal pole posititon. Z toho se ale dlouho neradoval, neboť při kontrole vozu bylo zjištěno, že v kvalifikaci měl podváhu. Tudíž na startu stál až na 13. místě.

“Jasně, byl to velký závod, ale pro mne frustrující. Měli jsem nejrychlejší vůz a pokud bychom vzali vítězství v Long Beach a zde, měli bychom slušný počet bodů. Nakonec, zisk bodů je lepší než nic. Je to frustrující, protože Laguna Seca je těžká trať a já ji mohl zvládnout ku prospěchu. To ukazuje na to, jaký jsem měl dobrý automobil“.

Sebastien Bourdais jel také skvěle, ale v závěru závodu ho zradila elektronika vozu a musel závod vzdát.

Pátý skončil Mario Haberfeld a šestý Oriol Servia. Navrátivší Bryan Herta skončil se ztrátou kola na 11. pozici a nováček šampionátu Geoff Boss se ztrátou čtyř kol na poslední pozici.

Další závod se pojede příští víkend v Portlandu.


Vytisknout

Diskuze: Laguna Seca: Carpentier vítězí v Monterey

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Le Mans: Enge vyhrál třídu LM GTS - anotační foto

Le Mans: Enge vyhrál třídu LM GTS

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud