Generals Motors a Ford před dohodou?

Mnozí z vás budou jistě kroutit hlavou, vždyť se jedná o dva konkurenční výrobce automobilů, ale proč nevyužít schopností toho druhého, když to bude výhodné?

Jaká že je ta příčina, díky které by mohli začít konkurenti spolupracovat? Příčinou jsou málo konkurenční motory Chevrolet IRL! „Je to mimořádná situace, a taková si žádá mimořádná řešení,“ vysvětlil Rick Voegelin při závodě Texas 500. „My jsme závodům IRL Indy Car velmi oddáni a budeme se za každou cenu snažit našim týmům dodat konkurenční agregáty,“ dodal Voegelin, coby zástupce GM.

Chevrolet zatím stále zaostává za konkurenčními motory Toyota a Honda a vývoj zatím výrazný pokrok nepřináší. Joe Negri, zástupce společnosti Chevrolet, byl nedávno na jednání v Evropě v sídle výrobce a ladiče závodních motorů Cosworth, ten patří právě pod konkurenční Ford.

Je tahle možnost velmi neobvyklá. Ale ne nemožná. Nutno totiž vzít v potaz, že něco takového kupodivu již funguje. Motory Honda pro IRL seriál totiž staví Ilmore, což je společnost patřící pod Mercedes-Benz...

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu