Adios Monterrey?

Petr Stejskal, 24. května 2006, 23:16 Google+

I když se poslední závod na okruhu v mexickém Monterrey určitě nedá nazvat nepodařeným, možná byl posledním...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tagliani, Alex

Tagliani, Alex | foto: Photo by Anthony Kent, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Několik let zpátky byla podpora ze strany mexických sponzorů, jezdců a fanoušků jedním z rozdhodujících faktorů při boji o udržení ChampCar na živu. Úspěch mexických závodů byl vždy fenomenální a návštěvnost trhala rekordy.

Časy se však mění a z ChampCar postupně mizí nejen mexičtí sponzoři, ale i jezdci a s nimi možná i fanoušci. Letos si cestu do parku Fundidora na Monterrey GP našlo celkově "pouze" 76 tisíc lidí. A to je v porovnání s více jak 150 tisíci v loňských ročnících poměrně značný propad.

"Letos je to možná naposledy, co tu závodíme", řekl Gerry Forsythe, jeden z promotérů závodu. "Velmi mě to mrzí, protože jsme do této tratě investovali velké finanční prostředky. Prvních pár let vše fungovalo bezvadně, ale jako vždy někdo to všechno musí platit. Tecate vydržel jako sponzor velmi dlouho, ale někteří další bohužel ne."

Pokud Monterrey zmizí z kalendáře ChampCar, bude to určitě škoda, protože tak série přijde o jeden další klasický okruh. Jak je ale vidět, úspěch se dá najít i v ulících například Denveru nebo San José, a tak si myslím, že bude Mexiko určitě nahrazeno velmi dobrou podívanou.

Vytisknout

Diskuze: Adios Monterrey?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pastorelli, Nicky

První Estonec v ChampCar

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud