V Sebringu začíná příprava na novou sezónu

Petr Stejskal, 14. prosince 2005, 22:36 Google+

Závodní okruh v Sebringu v tomto týdnu hostí testování vozů ChampCar, podívejme se co se tam děje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vasser, Jimmy

Vasser, Jimmy | foto: Augie Hermenegildo

Sdílejte článek

Přípravy na novou sezónu začali v Sebringu již v pondělí a budou pokračovat prakticky po celý týden. Většina týmů zde zkouší téměř neznámé mladíky, ale za volantem závodních vozů se objevily i zvučná jména jako Bruno Junqueira.

Pondělí bylo ve znamení především návratu výše zmíněného Junqueiry. Ten usedl do kokpitu své formule poprvé od svého zranění v letošním Indianapolis 500. Krátce mu trvalo se znovu zase najít, ale nakonec byl ze všech jezdců v pondělí nejrychlejší. Kromě Newman/Haas se na trati ukázali i týmy Rocketsport, MiJack/Conquest a PKV.

Conquest otestoval trojici mladíků Jan Heylen, Alx Danielsson a Dan Clarke. Za volantem žlutého vozu Rocketsport se objevil talentovaný Ir Richar Lyons a červené vozy PKV vodili po trati Australan Ryan Briscoe a Skot Ryan Dalziel.

V úterý se na okruhu odehrála další premiéra, tentokrát ostře sledovaná, a to když za volant vozu týmu Rocketsport usedla Katherine Legge. Paul Gentilozzi ji tak dal příležitost připravit se na její první test s týmem PKV Racing v nadcházejícíh dnech. V testech za Rocketsports dále pokračoval také Richard Lyons. PKV Racing v úterý testoval Georgia Pantana a pokračoval s Ryanem Dalzielem. Pro tým MiJack/Conquest se k testování vrátili Alx Danielsson a Dan Clarke. Přidal se k ním také letošní šampión série Toyota Atlantic, Charles Zwolsman.

Nejrychlejším na okruhu byla dvojice týmu PKV Racing, Pantano a Dalziel.

Testování bude dále pokračovat, ve středu by se měli ukázat jezdci z Toyota Atlantic série, Zwolsman a Tonis Kasemets. U PKV se očekává dvojice Briscoe a Pantano a zároveň by se také měl na trať vrátit Bruno Junqueira.

Uvidíme, zda se při těchto testech vybere některý z týmů svého budoucího jezdce. Asi nezajímavější je situace u PKV Racing, protože tyto testy jsou považovány za "rozstřel" o místo Jimmyho Vassera. Ten sice neoznámil ukončení kariéry, ale je to víceméně očekáváné.

Foto: Augie Hermenegildo

Vytisknout

Diskuze: V Sebringu začíná příprava na novou sezónu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schneider, Bernd

Bernd Schneider

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud