Šenkýř Motorsport vyrazí do sezony 2017 s BMW M6 GT3

iMotorSport.cz, 6. dubna 2017, 13:14 Google+

Velmi dobrá zpráva přichází z Brna! Šenkýř Motorsport – tým kolem úspěšného jezdce a manažera Roberta Šenkýře přestupuje na novou techniku – BMW M6 GT3.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Šenkýř Motorsport

Šenkýř Motorsport | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

Brněnský tým se dnes vrátil z dvoudenních testů a prvního rolloutu na německém Oscherslebenu, kde proběhlo zaškolení a předání vozu. Kromě Roberta Šenkýře se při testu ve voze objevil i dánský jezdec Frederik Nymark.

Tovární speciál je vybaven aktuální specifikací 2017 a bude určen pro starty v mezinárodních seriálech GT Open, DMV GTC, případně i ADAC GT Masters. Pro testování tým využije i vybrané závody FIA CEZ.

img-responsive

BMW M6 GT3 týmu Šenkýř Motorsport | foto: Šenkýř Motorsport

Zajímavostí je, že na podzim 2016 právě s tímto vozem startoval Alessandro Zanardi, který hostoval při finále italského mistrovství GT v Mugellu a hned při svém prvním a jediném startu s M6 GT3 zvítězil.

„Po dvou letech s BMW Z4 GT3 cítíme, že je třeba se posunout zase o kousek dál. Našim dlouhodobým cílem je startovat v kvalitních zahraničních GT sériích, které nabízí vysoce kvalitní sport i společenskou a marketingovou úroveň. Toto je ale možné pouze s vozem aktuální specifikace.

Čeká nás teď mnoho práce a příprav, a to jak po technické, tak i manažerské stránce. Díky dlouholetým vztahům máme zajištěnu technickou i materiální podporu továrny BMW, což je u tohoto technicky složitějšího vozu velmi důležité.

Začínají také jednání s partnery a jezdci od nás i ze zahraničí. Uvidíme, kam se v nejbližší době posuneme. V naší první sezóně s BMW M6 GT3 se zúčastníme pouze vybraných závodů International GT Open a DMV GTC a možná zkusíme i hostující start v ADAC GT Masters nebo Blancpain GT Series,“ uvedl šéf týmu Robert Šenkýř.

Tisková zpráva týmu Šenkýř Motorsport

Vytisknout

Diskuze: Šenkýř Motorsport vyrazí do sezony 2017 s BMW M6 GT3

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vůz Ferrari 488GTE týmu AF Corse při prologu v Monze

WEC: Rovnocennost startovního pole bude v rukou počítačů, nikoliv lidí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud