Pestrý seznam přihlášených na MOGUL Dakar Setkání

Petr Eliáš, 20. března 2019, 17:26 Google+

Špičkové dakarské týmy a techniku z maratonských offroad soutěží uvidí už za týden diváci na Autodromu v Sosnové u České Lípy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mogul Dakar setkání

Mogul Dakar setkání | foto: Černý, Vít

Sdílejte článek

Už jen několik dnů zbývá do akce s názvem MOGUL Dakar Setkání, které se uskuteční v neděli 24. března na Autodromu v Sosnové u České Lípy, a které je největším setkáním těchto závodníků ve střední Evropě. Na tomto setkání se objeví nejlepší české dakarské týmy a závodníci z maratonských offroadových soutěží. Diváci uvidí akci na trati autodromu, kde nebudou chybět populární skoky na offroadové části autodromu, kde i desetitunové kamiony létají vzduchem. To nikde jinde v České republice neuvidíte! Veškerou techniku bude možné si prohlédnout z blízka v depu, které bude po celý den přístupné divákům. Fanoušci budou moci získat autogram hvězd Dakaru na oficiální autogramiádě i kdykoliv během dne. Mezi ta největší lákadla bude patřit účast dvojnásobného absolutního vítěze Rallye Paris Dakar Francouze Jean Louise Schlessera a šestinásobného vítěze Dakaru v kategorii kamionů Karla Lopraise, který nedávno oslavil sedmdesátku.

Svojí techniku přiveze do Sosnové tým Tatra Buggyra Racing se dvěma ostrými dakarskými kamiony Tatra Phoenix a Adam Lacko předvede i okruhový závodní truck. V barvách týmu Tatra Buggyra se objeví David Vršecký, Josef Kalina, Martin Kolomý, Adam Lacko, Martin Šoltys, David Schovánek, Tomáš Šikola, Rostislav Plný a Jiří Stross. Tým Big Shock Racing se představí se závodním kamionem LIAZ a s posádkou Martin Macík, František Tomášek, Lukáš Kalanka a s motocyklovým závodníkem Janem Brabcem. Účast potvrdil i špičkový tým MKR Racing závodící s kamiony Renault. Dva jejich stroje budou pilotovat Martin van den Brink a Gert Huzink. Závodníky z Africa ECO Race bude reprezentovat mimo jiné Tomáš Tomeček se svojí 100% Tatrou.

Seznam přihlášených obsahuje množství závodních automobilů, kamionů, čtyřkolek a motorek, kde nebude chybět špičkový český motocyklový tým MRG s Milanem Engelem, Olgou Roučkovou a Tomášem Kubienou. V Kategorii automobilů jmenujme například Tomáše Ouředníčka, Borise Vaculíka či Maďara Balazse Szalaye. V celodenním programu MOGUL Dakar Setkání v neděli 24. března od 9:00 se bude na co dívat. Více informací najdete na www.autodrom.cz a na facebooku Autodrom Sosnová. 

Vytisknout

Diskuze: Pestrý seznam přihlášených na MOGUL Dakar Setkání

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Peugeot Rally Cup

Nová jména Peugeot Rally Cupu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud