Škoda Scala startuje na částce 369 900. Na kolik vyjde v plné výbavě?

-jka / AutoRoad.cz, 19. ledna 2019, 12:31 Google+

Škoda Scala vstupuje na domácí trh. Počínaje dnešním dnem přijímají všichni obchodní partneři první objednávky. Základní cena vozu s benzinovým agregátem 1,0 TSI/70 kW s pětistupňovou manuální převodovkou ve výbavovém stupni Ambition bude k dispozici za 369 900 Kč, a to v druhém čtvrtletí letošního roku. Co za tyto peníze zákazník dostane? A jakou nejvyšší výbavu Scala nabídne?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Scala

Škoda Scala | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Díky mnoha prvkům pasivní bezpečnosti, mj. šesti standardně dodávaným airbagům a řadě asistenčních systémů, které byly dříve vyhrazeny pouze automobilům vyšších tříd, je Scala jedním z nejbezpečnějších automobilů kategorie hatchback v segmentu vozů kompaktní třídy. Jako první zástupce této třídy je standardně vybavena LED předními a zadními svítilnami. Design doplňuje také digitální technologie integrovaná ve vozidle. Konfigurovatelný Virtuální Kokpit, který je dostupný na přání, má displej o velikosti 10,25”. Jedná se o největší displej v rámci třídy kompaktních vozů. Scala je také díky standardně zabudované kartě eSIM stále online a nabízí všem zákazníkům jak funkce tísňového volání, tzv. eCall, který odpovídá homologačním požadavkům evropské legislativy, tak proaktivní servisní služby. Model Scala jako první vůz značky Škoda disponuje nejnovějším infotainmentem systém 3. generace, který se bude postupně rozšiřovat i do dalších modelů značky Škoda.

img-responsive

Škoda Scala | foto: Škoda Auto

Vstupní specifikací se stává výbavový stupeň Ambition. Již standardní výbava vozu zahrnuje například: klimatizaci, tempomat, LED přední a zadní svítilny, mlhové světlomety, 16" ocelová kola Tecton, palubní počítač Maxidot, infotainment Swing s 6,5" barevným dotykovým displejem a Bluetooth nebo elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka s vyhříváním. Vysoký bezpečností standard vozu podtrhuje standardně dodávaný světelný asistent s funkcí automatického zapínání potkávacích světel, asistent rozjezdu do kopce, asistent hlídání jízdního pruhu (tzv. Lane Assist), systém sledování prostoru před vozem (tzv. Front Assist) s funkcí nouzového brždění a detekcí chodců nebo kotoučové brzdy na všech čtyřech kolech. Základní provedení vozu ve výbavovém stupni Ambition je dále možné kombinovat se zážehovým agregátem 1,0 TSI/85 kW, nebo s turbodieselem 1,6 TDI o stejném maximálním výkonu. V obou případech je k dispozici šestistupňová manuální převodovka.

Pro zážehovou motorizaci byla stanovena doporučená prodejní cena 394 900 Kč, vznětová verze je za příplatek 40 000 Kč. Nejvyšší výbavový stupeň Style, přidává navíc 17" kola z lehké slitiny Stratos, Bi-LED přední světlomety s funkcí adaptivního svícení a přisvěcováním při odbočování, TOP LED zadní svítilny s animovaným ukazatelem směru jízdy, automatickou dvouzónovou klimatizaci Climatronic, infotainment Bolero s 8" barevným dotykovým displejem, osmi reproduktory a funkcí SmartLink+, umožňující zrcadlení mobilního zařízení na centrálním displeji vozidla. Dále např. protažené sklo víka zavazadlového prostoru, chromované doplňky vně i uvnitř vozu, kožený multifunkční volant, světelný a dešťový asistent, ambientní osvětlení interiéru, startovací tlačítko Easy Start, zadní parkovací senzory, vyhřívaná přední sedadla, vyhřívané trysky ostřikovačů a mnoho dalších prvků výbavy. V tomto případě ceny startují na částce 449 900 Kč u motorizace 1,0 TSI/85 kW. Pohonná jednotka 1,6 TDI/85 kW s šestistupňovou manuální převodovkou přijde na 489 900 Kč, příplatek za sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG činí 40 000 Kč. Exkluzivně ke specifikaci Style, mohou klienti objednávat zážehový agregát 1,5 TSI/110 kW s aktivním řízením válců ACT. Ve výhradní kombinaci se sedmistupňovým DSG přijde na 524 900 Kč.

img-responsive

Škoda Scala | foto: Škoda Auto

V závěrečné fázi roku 2019 se nabídka motorizací rozroste o agregát 1,0 G-TEC/66 kW spalující stlačený zemní plyn (CNG) v kombinaci se šestistupňovým převodovým ústrojím. Cena provedení G-TEC bude oznámena později. Vyjma dlouhého výčtu prvků mimořádné výbavy, jakými jsou např. Sportovní podvozek s volitelnou tuhostí tlumičů (+12 000 Kč) nebo Virtuální kokpit (+10 900 Kč), mohou všichni zájemci již nyní využít nabídky zvýhodněných akčních paketů pro jednotlivé výbavové stupně, které zahrnují nejžádanější prvky mimořádné výbavy s výraznou cenovou úsporou v řádech desítek tisíc Kč.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Scala startuje na částce 369 900. Na kolik vyjde v plné výbavě?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Toyota Hilux vyhrála Rally Dakar. Je to i poprvé, kdy v jihoamerické éře Dakaru zvítězil vůz poháněný benzínem.

Toyota Hilux zazářila na rallye Dakar! Poprvé tak zvítězil vůz na benzín

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud