LE MANS: Ferrari kam se podíváš

Vozy Ferrari jsou na automobilových okruzích velmi rozšířeným sportovním náčiním | foto: Scuderia Ferrari

Do slavného závodu 24 hodin Le Mans vyjede hned 11 vozů Ferrari. Bude to nejpočetněji zastoupená značka ve startovním poli.

Ze 60 vozů, které odstartují do slavné čtyřiadvacetihodinovky na okruhu La Sarthe bude hned 11 pocházet z italského Maranella. 3 vozy budou měřit síly v kategorii profesionálních týmů a 8 zbývajících bude soutěžit v kategorii amatérských týmů a to včetně obhájců loňského vítězství, kterým je trio týmu Scuderia Corsa ve složení Bill Sweedler, Towsend Bell a Jeff Segal.

LMGTE Pro - v Le Mans samozřejmě nebudou chybět vozy #51 a #71, které tým AF Corse nasazuje v celém seriálu WEC. K této dvojici se připojí vůz týmu Risi Competizione, který v loňském závodě dovezlo trio Toni Vilander, Giancarlo Fisichella, Matteo Malucelli do cíle na druhém místě.

LMGTE Am - ve světové sérii nasazují týmy Spirit of Race a Clearwater Racing každý po jednom voze, takže tato dvojice samozřejmě nebude v Le Mans chybět. Ovšem jen pro závod v Le Mans nasadí oba jmenované týmy po jednom dalším voze. K této čtveřici se dále připojí dva vozy týmu Scuderia Corsa, který své vozy nasazuje v americké IMSA a Ferrari Challenge a po jednom voze přidají týmy JMW Motorsport (ELMS) a DH Racing (Asian LMS).

Tým JMW Motorsport nasadí starší model F458 Italia, zbývajících 10 vozů bude aktuální F488.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy