WEC: Antonio Felix da Costa míří do LMP2

Cílem Antonia Felixe da Costy je vstup do WEC s továrním týmem BMW | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Portugalský pilot BMW ze seriálu DTM se v letošním roce rozhodl rozšířit svou působnost i na další okruhové série. Kromě startů ve Formuli E je jeho dalším cílem závodní sedačka v některém z týmů v kategorii WEC LMP2.

25 letý Portugalec má v letošní sezóně dva hlavní cíle - absolvovat seriál Formule E a kromě toho se účastnit pokud možno celé sezóny vytrvalostního mistrovství světa v prototypu kategorie LMP2.

Těmto cílům podřídil už závěr loňského roku, v listopadu nastoupil v závěrečném závodě šampionátu F3 v Macau, kde si dojel pro zlatý věnec.

Po tomto „ostrém tréninku“ se da Costa posadil do monopostu Formule E, který provozuje tým slavného závodnického rodu Andrettiů. V jejich barvách absolvoval Antonio Felix da Costa prozatím první dva závody, po kterých mu v průběžném hodnocení Formule E patří sedmá příčka.

Současně se ale da Costa v týmu MTEK´s podílí společně s Martinem Tomczykem a Alexandrem Simsem na přípravách vstupu BMW do World Endurance Championship v kategorii GTE Pro.

Pracuji na přípravách vstupu BMW do WEC od sezóny 2018,“ uvedl Antonio Felix da Costa pro server Autosport.com. „V účasti v tomto seriálu spatřuji svou závodnickou budoucnost. Doufám, že se mi to podaří a proto se chci již letos účastnit WEC v některém voze kategorie LMP2. Jsou to velmi rychlé vozy a mým cílem bude hlavně sbírat zkušenosti, které bych mohl využít u BMW v následující sezóně. WEC jsou velmi rychlé závody, které jsem sledoval už jako malý kluk a doufám, že se mi poštěstí se v tomto mistrovství uplatnit jako závodní pilot BMW v příští sezóně. Účast v Le Mans v továrním týmu, to je prostě cool.

Je zde však ještě jedna možná cesta, kterou by se Antonio Felix da Costa mohl vydat za sbíráním okruhových zkušeností v silných vozech, pokud by nevyšlo jeho angažmá ve WEC LMP2 - japonská série Super Formule.

Před hlavním závodem v Macau jsem byl osloven šéfy několika týmů s nabídkou, zda bych neměl zájem o účast v šampionátu Super Formule. Zde bych mohl znovu řídit silný vůz a bojovat sám proti mnoha zdatným a zkušeným soupeřům zvučných jmen,“ uvedl portugalský závodník a dodal „já jsem závodník a jsem stále připravený sednout do konkurenceschopného vozu a tvrdě závodit s ostatními. Ta nabídka je velmi lákavá, ale nedávám tomu moc velké naděje. Uvidíme, co se stane, pokud by to vyšlo, rád bych se v Super Formuli svezl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy