Přípravy nového vozu BMW pro WEC povede Martin Tomczyk

Martin Tomczyk povede přípravy nového GTE projektu automobilky BMW směřujícího do WEC | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

BMW oznámilo od sezóny 2018 vstup do kategorie GTE vytrvalostního mistrovství světa. Pomalu vyplouvají na povrch další detaily tohoto příběhu.

Jak jsme vás již dříve informovali, dlouho očekávaný návrat BMW do vytrvalostního šampionátu se uskuteční na začátku sezóny 2018 - článek si můžete přečíst ZDE. Nový vytrvalostní program bude vystavěn na doposud nekonkretizované platformě, BMW tyto své plány doposud celkem úspěšně tají. Že se ale v táboře mnichovské automobilky začíná pracovat na projektu WEC dokládá například angažování Toma Blomqvista v týmu ESM pro nadcházející závod v Číně.

Německý motoristický server motorsport.de přinesl informace, že vedoucím projektu BMW GTE byl jmenován Martin Tomczyk. Tento 34 letý závodní jezdec má s okruhovými závody velké zkušenosti. Před 15 lety začínal v seriálu WTCC, v roce 2011 vybojoval ve voze Audi týmu Phoenix mistrovský titul v DTM a v poslední době zkoušel i vytrvalostní GT závody, např. 24 hodin ve SPA Francorchamps v týmu BMW Team Italia nebo 24 hodin na Nürburgringu v týmu Rowe Racing.

Další detaily drží BMW zatím stále v tajnosti, ale zdá se, že Martin Tomczyk stráví celý příští rok prací na vývoji, testování a přípravách zcela nového GTE „dobyvatele“ zn. BMW pro World Endurance Championship.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy