Colonel z KFC pojede v LMP2

Zelené duo Extreme Speed Motorsports na trati v Mexiku | foto: ESM

Americký tým Extreme Speed Motorsport, který se svými zelenými vozy startuje v šampionátu WEC v kategorii LMP2, představil pro zbývající 3 závody letošní sezóny nového partnera.

Do konce letošní sezóny, ve které zbývá odjet ještě 3 závody (Japonsko, Shanghai, Bahrain), rozšiřuje tým ESM Tequila Patrón okruh svých partnerů o společnost Jagonya Ayam, provozovatele sítě fastfoodů KFC v oblasti Indonésie. Jagonya Ayam má v motorsportu bohaté zkušenosti prostřednictvím týmu GP a mnoha dalších nižších okruhových sérií. Jagonya Ayam se v poslední třetině letošní sezóny stává hlavním partnerem vozu #30, ve kterém se bude střídat nová posádka ve složení Giedo Van der Garde, Sean Gelael, Antonio Giovinazzi. Bývalý pilot F1 Van der Garde se letos účastnil vytrvalostních závodů kategorie ELMS i několika závodů WEC včetně Le Mans. Gelael a Giovinazzi jezdili v letech 2013 a 2014 F3, ve které Giovinazzi získal v jednom ze závodů první místo, Galael se účastnil také seriálu GP2. V letošní sezóně se oba jezdci pravidelně střídali v Asian Le Mans Series, kde dokonce dvakrát zvítězili.

Scot Sharp, majitel týmu ESM k dané změně uvedl: „Jagonya Ayam projevila zájem o vstup do kategorie LMP2 a u nás se našel volný vůz a kapacity pro zbytek sezóny. Dohodli jsme se, že převezmou vůz #30, což nám umožní začít s předstihem s přípravami na sezónu 2017.

Francesco Principe, sportovní manažer Jagonya Ayam k tomu dodal: „Jsme opravdu hrdí na spojení s profesionálním týmem, jakým  Tequila Patrón ESM bezesporu je, a na to, že se můžeme etablovat v tak hodnotném seriálu. Vozy jsou konkurenceschopné a věřím, že získáme dobré umístění v nadcházejících závodech.

Nasazení druhého vozu ESM #31zůstává beze změn a to včetně posádky Ryan Dalziel, Pipo Derani, Chris Cumming. Tato posádka dosáhla v letošním roce dobrých výsledků a v průběžném pořadí jí patří 4. místo v hodnocení jezdců.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy