Aston Martin vítězí v kvalifikaci!

Enge/Turner | foto: BPA sport marketing, a.s.

KVALIFIKACE; Aston Martin stáje Young Driver se startovním číslem 7 posádky Darren Turner a Tomáš Enge zajel na zrenovovaném okruhu Silverstone nejrychlejší čas v sobotní kvalifikaci. Do dnešního kvafikačního závodu tak Enge odstartuje z první pozice!

Nejrychlejší čas (1:58.08) v Q3 zajel Darren Turner. "Je to skvělé, být zde na Silverstone. Já bydlím pouze 10 minut jízdy od okruhu a Tomáš 15. Dá se tedy říct, že je to náš domácí okruh. Oba ho velmi dobře známe. Jsem moc rád za tým, v Abu Dhabi jsme měli hodně smůly, ale tady jsme zpět v plné síle," říká Darren.

"Po rozdání zátěží jsou vozy velmi vyrovnané. Odpolední závod může být velmi těsný," předpovídá Tomáš Enge. V první řadě budou pouze britské vozy, Aston Martin když druhý čas zajela posádka týmu Hexis Racing ve složení Frederic Makowiecki a Thomas Accary.

Stejně tak jako Astony, tak i Nissany ve srovnání s prvním závodem v Abu Dhabi výrazně zrychlily. Svědčí o tom třetí čás posádky Peter Dumbreck a Michael Krumm. Čtvrou pozici získali stabilně rychlí Andrea Bertolini a Michael Bartels na Maserati MC12 týmu Vitaphone. Zatím co kvalifikace se jela na suché trati, během sobotního podvečera by mohl během kvalifikačního závodu přijít déšť.

Výsledky kvalifikace zde

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy